Επιτέλους χρειάστηκε ένα επεισόδιο στα «Νούμερα» της ΕΡΤ για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στη συνεργασία Φοίβου Δεληβοριά και Ρένας Μόρφη. Στο επεισόδιο της Παρασκευής (11/11) ο Τζόναθαν (Mιχάλης Σαράντης) προσπαθεί να μάθει στο Φοίβο Δεληβοριά χορό και τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγραψε το τραγούδι «Όταν σου χορεύω» ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.

Του επιβάλλει μια βραδιά στη «Μάντρα» με τη Ρένα Μόρφη. Ο Φοίβος δεν θέλει καθόλου χωρίς να εξηγεί το γιατί. Αντιπροτείνει τον Θοδωρή Μαραντίνη από τους Onirama και τελικά ο Τζόναθαν φέρνει και τους δυο. Τελικά αποκαλύπτεται ότι ο Φοίβος και η Ρένα έχουν παρελθόν και δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον.

Μία θυελλώδης επαγγελματική – και όχι μόνο – σχέση ξεδιπλώθηκε πριν από την εμφάνιση της τραγουδίστριας στη «Μάντρα» και οι «φιλοφρονήσεις» πήγαν «σύννεφο».

«Φοίβο μου, πόσος καιρός…» ήταν ο χαιρετισμός της τραγουδίστριας. «Αιώνες, θα ‘λεγε κανείς… Ρένα μου» αποκρίθηκε ο Δεληβοριάς και στην ερώτηση “αν γνωρίζονται χρόνια” η Ρένα Μόρφη τόνισε: «Πολλά. Ο Φοίβος ήταν κάτι σαν… μέντοράς μου» και ο Φοίβος πρόσθεσε: «Η Ρένα ήταν κάτι σαν… μούσα μου» με έντονο το ύφος της ειρωνείας και της απέχθειας στη φωνή και το πρόσωπο και των δυο.

Ακολούθησε ένα flash back, με την τραγουδίστρια στα καμαρίνια να σπάει μια κιθάρα, τους δυο τους να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά, τον ανταγωνισμό τους πάνω στην πίστα, με εκείνον να προσπαθεί να την… εξαφανίσει από το προσκήνιο για να φανεί μόνο ο ίδιος και τη Ρένα Μόρφη για να τον εκδικηθεί να του κατεβάζει το παντελόνι επί σκηνής μπροστά στον κόσμο και ξανά φιλιά.

Σε μια άλλη τώρα ανάμνηση ο «μέντορας» για να σταματήσει να μιλάει της κλείνει το στόμα με ένα μήλο, η «μούσα» τον αποκαλεί «γουρούνι» και του ρίχνει το πρόσωπο στην πιατέλα με τη γουρουνοπούλα, για να καταλήξει και πάλι ο καβγάς τους σε φιλιά.

Η Ρένα μίλησε για τον καταπιεστικό της μέντορα που μονάχα όταν γνώρισε τους Imam Baildi κατάλαβε πόσο την κρατούσε πίσω…

Δεν ταίριαζαν σε τίποτα είπε η τραγουδίστρια και στη συνέχεια «ο άνθρωπος είναι νάρκισσος. Δεν άντεξε την επιτυχία μου»

Ο Φοίβος από τη μεριά του δήλωσε πως «καβάλησε το καλάμι» και μόνο ανακούφιση ένιωσε όταν τον παράτησε για να ενώσει τις δυνάμεις της με ένα συγκρότημα με όνομα τούρκικου φαγητού, τους… «Λαχματζούν».

Στο Twitter ενθουσιάστηκαν με το guest της τραγουδίστριας και οι χρήστες μάλιστα την ευχαρίστησαν για το meme που τους χάρισε με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο.