Ραντεβού με τον Alpha είχαν άλλο ένα βράδυ οι φαν του «Σασμού» με τις εξελίξεις της σειράς να τους κρατούν σε εγρήγορση. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται στον δεύτερο κύκλο με «κομμένη» την ανάσα και ανυπομονούν να δουν τι θα συμβεί στις ζωές των ηρώων.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (17/10) είδαμε τον Παύλο να δίνει εξηγήσεις στην εμβρόντητη Αιμιλία. Ο Παύλος Βρουλάκης που υποδύεται ο Στέλιος Μάινας εμφανίστηκε μπροστά στην Αιμιλία που ενσαρκώνει η Γιώτα Φέστα και της είπε τον λόγο που σκηνοθέτησε τον θάνατό του και έλειπε για 20 χρόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αιμιλία ξαφνιάστηκε και δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της.

Ο Νικηφόρος τώρα έφυγε στην Αθήνα, για να βρει τον Μανόλη. Την ίδια στιγμή ο Ευθύμης ανέθεσε βρώμικες δουλειές στον Λευτέρη. Στο μνημόσυνο του Άγγελου, ο Σταύρος έγινε μάρτυρας ενός ξεσπάσματος της Αργυρούς στον Αστέρη και αποφασίζει να μιλήσει ο ίδιος κατ’ ιδίαν στον πρώην της γυναίκας του.

Ο Αντώνης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Παύλο για τον αρραβώνα του με την Μαρίνα, ενώ η Άσπα ανακάλυψε ένα δαχτυλίδι και κατάλαβε πως ο Άγγελος θα της έκανε πρόταση γάμου. Κι ενώ η Βασιλική έχει δεύτερες σκέψεις για τον γάμο της με τον Μαθιό, ο Αντώνης είχε μια συζήτηση με τον Ευθύμη. Την ίδια ώρα, η Άσπα επισκέφθηκε τον Παύλο και του ζήτησε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του Άγγελου Άγγελου.

Το Twitter σχολίασε όσα παρακολουθούσε στην οθόνη και ειδικά την σκηνή που ο Αστέρης συναντήθηκε με τον Παύλο. Τότε οι χρήστες πήραν… φωτιά και άλλη μία φορά ξεσπάθωσαν ενάντια στον διψασμένο για εκδίκηση Βρουλάκη, υποστηρίζοντας τον Αστέρη που του είπε πως οι νέοι των δύο οικογενειών πλήρωσαν και πληρώνουν την βεντέτα που κράτησε ζωντανή η γενιά η δική του.

Η σχέση τώρα του Μαθιού και της Βασιλικής στον Σασμό δείχνει να μην περνάει και την καλύτερή της φάση. Οι εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι με την αποφυλάκιση του Μαθιού είναι πολλές και αρκετά συχνές ενώ η Βασιλική δείχνει να διαφωνεί με το παράδειγμα που δίνει ο καλός της στον Νικηφόρο, τον γιο της.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (17/10), η Βασιλική έκανε ξεκάθαρο στον Μαθιό πως δεν θέλει ο γιος της να έχει καμία επαφή με τα όπλα, αλλά και κάθε είδους βεντέτα. Ο Μαθιός συμφώνησε μαζί της, αλλά η Βασιλική τον προειδοποίησε πως αν έχει σκοπό να του δείξει ξανά πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο τότε θα τον κρατήσει οριστικά μακριά του.

Οι χρήστες του Twitter που παρακολουθούν φανατικά τη σειρά του Alpha, δε μπορούσαν να μη σχολιάσουν τη συγκεκριμένη σκηνή τρολάροντας τον Μαθιό για τα σύννεφα στη σχέση του με την Βασιλική αλλά και εκείνη για την εμπιστοσύνη που μπορεί να του έχει.