«Πανικό» έχει προκαλέσει το τελευταίο μοντέλο της Reebok, το οποίο, σύμφωνα με συνωμοσιολόγους σελίδας στο Facebook, είναι «δούρειος Ίππος» του Σατανά. Με άλλα λόγια ίσως ο Διάβολος φορούσε τελικά Reebok αντί για Prada!

Τα νέα παπούτσια της Reebok, σύμφωνα με τη σελίδα Prophecy News του Facebook, είναι εμπνευσμένα από τον Διάβολο. Η ανάρτηση της σελίδας για τα «σατανικά» παπούτσια έχει, σύμφωνα με τη New York Post, πάνω από 15.000 like.

Πρόκειται για τα Reebok Classic Leather Tabi Décortiqué Low, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το γαλλικό brand Maison Margiela. Τα παπούτσια, που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο, είναι διάσημα για το χώρισμα που έχουν στη μύτη τους, το οποίο, σύμφωνα με τη Reebok συμβολίζει την «αποδόμηση του παπουτσιού». «Το Reebok Classic Leather Decortiqué Tabi Low είναι μια ωδή στην ιστορία και την καινοτομία» έγραφε το διάσημο brand τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η σελίδα Prophecy News στο Facebook δεν συμφωνεί με αυτή την οπτική της εταιρίας, και βλέπει πίσω από το πρωτότυπο σχέδιο του παπουτσιού, ομοιότητες με την κομμένη οπλή του Μπαφομέτ, μιας παγανιστικής θεότητας με κεφάλι κατσίκας, δημοφιλούς στις σατανιστικές λατρείες.

«Τα νέα αθλητικά παπούτσια της Reebok έχουν τα πόδια του Μπαφομέτ» υποστηρίζει η σελίδα που είναι αφιερωμένη στη διάδοση «των τελευταίων προφητειών του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού κατά τις τελευταίες ημέρες της Γης».

«Οι ισχυροί αυτού του κόσμου δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα ποιον λατρεύουν. Ανοίξετε τα μάτια σας και μην παρασύρεστε από τις τελετουργίες τους» προτρέπουν τους followers τους.

Άλλοι χρήστες των social media «σταύρωσαν» τη σελίδα λέγοντας ότι τα παπούτσια της Reebok είναι εμπνευσμένα από τα Tabi, παραδοσιακά ιαπωνικά παπούτσια του 15ου αιώνα.