Ένας άνδρας στη Βρετανία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς περπατάει ξυπόλυτος καθημερινά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, αφού αρνείται να φορέσει παπούτσια, γιατί θεωρεί ότι οι βρώμικες πατούσες του θα τον κάνουν εκατομμυριούχο.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ο George Woodville διατηρεί λογαριασμό με το όνομα «georgewoodville, The Barefoot Guy» στο TikTok με περισσότερους από 300.000 ακολούθους, με τα βίντεο που έχει αναρτήσει να ξεπερνούν τις 50 εκατομμύρια προβολές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «πριν από περίπου ένα χρόνο πέταξα όλα τα παπούτσια μου επειδή είχα ένα επεισόδιο ψυχικής υγείας. Και χρειαζόμουν κάτι για να με κάνει να νιώσω συνδεδεμένος με τον εαυτό μου. Και έτσι προσπάθησα να περπατάω ξυπόλητος. Και μου είπα ότι “αυτό ακριβώς χρειάζομαι”».

Ο George Woodville

Έτσι, ξεκίνησε να περπατάει παντού ξυπόλητος και να αδιαφορεί για τα βλέμματα του κόσμου και για τις παρατηρήσεις για βρώμικες πατούσες. Μάλιστα, θεώρησε ότι είχε τόση επιτυχία, που δημιούργησε λογαριασμό στο OnlyFans, με στόχο να κερδίζει αρκετά χρήματα, ώστε να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

«Είναι πολύ εκπληκτικό να πιστεύω ότι τα πόδια μου θα μπορούσαν να είναι αυτά που πληρώνουν τους λογαριασμούς μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ελπίζω ότι μπορώ να γίνω εκατομμυριούχος».

«Ένιωσα απελευθερωμένος όταν έβγαλα για πρώτη φορά τα παπούτσια μου. Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τα φορέσω ξανά. Θα είμαι ξυπόλητος μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω», αναφέρει για την απόφαση που έλαβε.

Η θεωρία της «γείωσης»

Η περίπτωση του George Woodville μπορεί να είναι ασυνήθιστη, όμως με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, στηρίζεται στην θεωρία της «γείωσης».

Πρόκειται για μια αυξανόμενη δημοφιλής επιλογή, που προέρχεται από τους ισχυρισμούς ότι τα ηλεκτρικά φορτία από τη γη μπορεί να είναι ευεργετικά για το σώμα.

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Environmental and Public Health, αναφέρει πως «υποτίθεται ότι η εισροή ελεύθερων ηλεκτρονίων που απορροφώνται στο σώμα μέσω της άμεσης επαφής με τη Γη πιθανότατα εξουδετερώνει τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) και έτσι μειώνει την οξεία και χρόνια φλεγμονή».