Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα για 8η μέρα είναι φυσιολογικό να επικρατεί μία γενικότερη αναταραχή παγκοσμίως. Το γεγονός πάντως ότι κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου θα επικαλούνταν τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να δικαιολογήσει μία τροχαία παράβαση δεν το είχαμε προβλέψει.

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος ελέγχθηκε από αστυνομικούς γιατί παραβίασε στοπ τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη… στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον οδηγό στο Παλμ Κόουστ την περασμένη Πέμπτη 24/2 (τη ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία) επειδή φέρεται να παραβίασε ένα σήμα στοπ με ταχύτητα 50 μίλια/ώρα σε ζώνη που το επιτρεπόμενο όριο ήταν τα 30 μίλια/ώρα.

#TrafficTuesday calls for some #CopHumor… Enjoy & drive safely, #Flagler! #FCSO #TruthTuesday #patrol #copsoftiktok #officersoftiktok #deputies #russianhome #deputiesoftiktok #deputy #humanizethebadge #communitypolicing #deputylife #deputiesoftiktok #Deputysheriff #putinmademedoit

Posted by Flagler County Sheriff's Office on Tuesday, March 1, 2022

Πλήθος δικαιολογιών και… ο Πούτιν

Σύμφωνα με το βίντεο, ο άνδρας έδωσε στον αστυνομικό αμέτρητους λόγους για τους οποίους έτρεχε, συμπεριλαμβανομένου του ότι είχε μόλις πάρει το αυτοκίνητο και προσπαθούσε να το βγάλει από το «sports mode». Ο άνδρας υποστήριξε επίσης ότι είδε ένα άλλο αυτοκίνητο να έρχεται και προσπαθούσε «να βγει μπροστά του».

Ωστόσο λίγο αργότερα ο οδηγός είπε «την αλήθεια» στον αστυνομικό: «Μόλις έμαθα ότι ο Πούτιν είπε ότι θα ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο εναντίον του κόσμου και προσπαθούσα να επιστρέψω στο σπίτι μου για να μάθω τι συμβαίνει. Έχω φρικάρει».

Το περιστατικό έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα που ο Πούτιν εξαπέλυσε την εισβολή στην Ουκρανία και προειδοποίησε άλλες χώρες ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης θα οδηγούσε σε «συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ».

Ο οδηγός πήρε την κλήση του για υπερβολική ταχύτητα και μία δεύτερη για την παραβίαση του στοπ, ανέφερε το WPLG-TV του Μαϊάμι.