Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα τζάμια με εφημερίδα

Το πρέπει να προσέχετε


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
8:10
30/09/2020
Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα τζάμια με εφημερίδα
1
loading

Είναι κοινό μυστικό ότι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική για να καθαρίσετε τα τζάμια των παραθύρων σας, αλλά και τους καθρέφτες του σπιτιού, είναι η χρήση παλιών εφημερίδων.

Μια μέθοδος που εφαρμόστηκε κατά πολύ, κυρίως, κατά την διάρκεια του παρελθόντος, και η οποία ομολογουμένως είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σήμερα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εφημερίδες κάποτε αποτελούνταν από πιο παχύ φύλλο, για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι μόλις βραχούν, και με το πολύχρωμο μελάνι που χρησιμοποιείται πια, μπορούν να αφήσουν λεκέδες τόσο στα τζάμια, όσο και στα περβάζια γύρω από αυτά, καθώς και στα χέρια σας.

Αν μάλιστα πρόκειται για μελάνι που έχει ως βάση του τη σόγια, πιθανότατα να καταλήξετε με κάποια κηλίδα μελανιού. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε, λοιπόν, τα τζάμια σας είναι ένα πανάκι μικροϊνών και ένα ειδικό καθαριστικό για τζάμια.

Για περισσότερο επίμονους λεκέδες, όπως αυτοί από οδοντόκρεμα ή προϊόντα μακιγιάζ, η πρόπλυση με ένα πανί που έχει εμποτιστεί με λίγο αλκοόλ αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Let nature take its course

    Ο γραφίτης είναι αυτό που γυαλίζει τα τζάμια και όχι το χαρτί της εφημερίδας.
    Άρα αν είναι να χρησιμοποιήσουμε εφημερίδα τότε μόνο ασπρόμαυρη και όχι έγχρωμη. Και όσο πιο πολύ μαύρο έχει (δηλαδή γραφίτη) τόσο πιο καλή δουλειά θα κάνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει