Έχετε υπολογίσει ποτέ πόσος χρόνος χρειάζεται για να σας πάρει ο ύπνος; Πόσος χρόνος πάει χαμένος στριφογυρνώντας στο κρεβάτι σας μέχρι να πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα;

Δείτε παρακάτω το μυστικό που προτείνουν οι ειδικοί σε όσους ταλαιπωρούνται από αϋπνίες και λύστε το πρόβλημά σας μια και καλή. Πρόκειται για μία αξιόπιστη μέθοδο, με την οποία θα καταφέρετε να κοιμηθείτε πολύ γρήγορα, σχεδόν μέσα σε δύο λεπτά.

Η τεχνική ακούει στο όνομα «τεχνική αναπονής 4-7-8» και περιλαμβάνει μόλις τρία βήματα:

  • Αρχικά, εισπνεύστε αργά και ήρεμα τον αέρα από την μύτη σας για 4 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα, προσέχοντας ταυτόχρονα να παραμείνετε χαλαροί.
  • Τέλος, εκπνεύστε τον αέρα από το στόμα σας για άλλα 8 δευτερόλεπτα. Ακόμη κι όταν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο προσπαθήστε να κρατήσετε την αναπνοή σας.

Η συγκεκριμένη τεχνική δεν είναι μόνο χρήσιμη όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε, αλλά και κατά την διάρκεια περιόδων έντονου άγχους και στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθάει τόσο στην επιβράδυνση όσο και την επιμήκυνση της αναπνοής σας, αυξάνοντας την ποσότητα οξυγόνου στο σώμα σας και μειώνοντας ταυτόχρονα εκείνη του διοξειδίου του άνθρακα.

Με αυτήν την μέθοδο, λοιπόν, η καρδιά, το μυαλό και το κεντρικό νευρικό σας σύστημα γίνονται πιο χαλαρά. Οι αγχώδεις σκέψεις τείνουν να εξαφανιστούν, ενώ μπορεί να αισθάνεστε ακόμη και καθησυχασμένοι. Η συγκεκριμένη τεχνική, σύμφωνα με τους ειδικούς, λειτουργεί για το 96% των ανθρώπων μετά από έξι εβδομάδες εξάσκησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.