Σε «καλό Σαμαρείτη» για έναν γάιδαρο από τη Ρωσία μετετράπη ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ. Ο τεχνικός των «σπιρουνιών», ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κακοποίησης ζώων, δεσμεύτηκε να βρει σπίτι σε ένα ταλαιπωρημένο γαϊδούρι που «εργαζόταν» σε μία παραλία της Ρωσίας.

Το τί ακριβώς έκανε η Ανάπκα (το γαϊδούρι), η οποία άνηκε στην κατηγορία των ζώων που οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται με τον πιο βάναυσο τρόπο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, σηκώνει πολύ κουβέντα και ταυτοχρόνως σημαντική αφορμή για… χαβαλέ.

Η Ανάπκα, προκειμένου να διασκεδάσει το ανθρώπινο είδος, αθλούνταν, κάνοντας parasailing. Δηλαδή, ήταν κρεμασμένη σε ένα αερόστατο, το οποίο με τη σειρά του ήταν δεμένο σε ένα ταχύπλοο και την έκανε… βόλτες πάνω από τη θάλασσα (βλέπε photo). Από το αερόστατο η Ανάπκα έβλεπε τον κόσμο από τα 45 μέτρα. Μία δραστηριότητα που για ορισμένους ενδεχομένως να είναι πωρωτική, για την Ανάπκα πιθανότατα ήταν εφιάλτης.

Το θέμα το αποκάλυψε η αγγλική εφημερίδα «SUN» την περασμένη εβδομάδα και στο άκουσμα της είδησης ο τεχνικός της ομάδας του Λονδίνου δεν άντεξε.

Δραστηριοποιήθηκε αμέσως υποσχόμενος πως θα δώσει ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία της Ανάπκα.

«Είμαι αηδιασμένος από τον τρόπο που συμπεριφερόταν αυτός ο αδίστακτος αλήτης στην Ανάπκα. Αν ήταν στο χέρι μου θα το έστελνα να σαπίσει στην φυλακή», δήλωσε ο… «καλός Σαμαρείτης» της Ανάπκα.

Ο Ρέντναπ υποσχέθηκε ότι θα φιλοξενήσει το ταλαιπωρημένο γαϊδούρι από την Ρωσία σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Χάμπσαϊρ της Αγγλίας. Εκεί θα υπάρχουν κι άλλα ζώα και από εδώ και στο εξής θα ζήσει μία κανονική… γαϊδουρινή ζωή.

Από την πλευρά μας, αν ήταν δυνατόν, θα θερμοπαρακαλούσαμε τον Ρέντναπ να περάσει μία βόλτα από τη χώρα μας. Πολλά ταλαιπωρημένα γαϊδούρια δεν έχουμε… Έχουμε όμως πολλά «γαϊδούρια» που μας ταλαιπωρούν…

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε και το βίντεο με το δράμα του ζωντανού…