Αν έχετε λογαριασμό σε Facebook ή Twitter, τότε θα έχετε προσέξει το #BeLikeBill hashtag που αφορά σε ένα σκίτσο, ένα μαύρο ανθρωπάκι, που πάντα συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο.

Το meme που κατακλύζει το διαδίκτυο και με την ελληνική εκδοχή, «γίνε σαν τον Βασίλη», προωθεί με χιουμοριστικό τρόπο την αξιοπρεπή συμπεριφορά με ένα σύγχρονο τρόπο. Αν και ο εν λόγω Bill έκανε την εμφάνισή του το προηγούμενο έτος, μόλις τις προηγούμενες εβδομάδες άρχισε να γίνεται διάσημο και δεκάδες χρήστες άρχισαν να μοιράζονται τις εικόνες.

«Αυτός είναι ο Βασίλης. Ο Βασίλης είναι Χριστιανός. Ο Βασίλης ξέρει πως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες. Ο Βασίλης είναι έξυπνος. Γίνε σαν τον Βασίλη», νουθετεί ο δικός μας «Bill» σε ένα από τα σκιτσάκια. Η επίσημη σελίδα «Be Like Bill Facebook» στο Facebook έχει πάνω από 1,25 εκατομμύρια likes. Πίσω από τον Bill, είναι ο σκιτσογράφος Eugeniu Croitoru, ο οποίος ζει στο Μιλάνο και έχει δημιουργήσει μια σειρά από χιουμοριστικές σελίδες στο Facebook.

«Η ιδέα είναι απλή. Ο Bill μπορεί να είναι ο καθένας που είναι έξυπνος και έχει κοινό νου και δεν κάνει ενοχλητικά πράγματα», είπε ο Croitoru στο BBC. «Επίσης, ο Bill σατιρίζει τον εαυτό του και περιστασιακά αστειεύεται με τους άλλους», συμπληρώνει.

bill4

bill3

bill2

bill