Η οικογένεια ενός 11χρονου κοριτσιού άρχισε να ανησυχεί όταν εκείνη άρχισε να αρνείται να φάει και να πιει οποιοδήποτε φαγητό και ποτό και παραπονιόταν για έντονο πόνο στο στομάχι της. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν όμως πού οφειλόταν ο πόνος αυτός.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξέταση, οι γιατροί γρήγορα εντόπισαν το λόγο των παραπόνων της καθώς βρήκαν περισσότερο από ένα κιλό από τρίχες στο στομάχι της, οι οποίες προέρχονταν από τα μαλλιά της. Η «ανακάλυψη» των γιατρών έγινε σε ένα από τα νοσοκομεία της Taraz, στην περιοχή Jambyl, στο νότιο Καζακστάν. Η τριχομπάλα είχε καλύψει 17 εκατοστά του στομάχου της και αυτή συνέχισε επίσης και κάλυψε γύρω στα 35 εκατοστά του εντέρου του κοριτσιού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror, οι γονείς του μικρού κοριτσιού δήλωσαν ότι οι δυο τους είχαν εντοπίσει ότι το κορίτσι συχνά μασούσε τα μακριά μαλλιά της, αλλά δεν γνώριζαν ότι αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο και επικίνδυνο κι ότι οι τρίχες πάνε στο στομάχι της. Το κορίτσι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Ραπουνζέλ, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση του εντέρου στους ανθρώπους, η οποία προκύπτει από την κατάποση των μαλλιών τους.

Οι γιατροί αφαίρεσαν την μπάλα από τρίχες που είχε το 11χρονο κορίτσι στο στομάχι του και πλέον αυτή είναι σε θέση να φάει και να πιει κανονικά. Οι γιατροί βέβαια την συμβούλεψαν να προσπαθήσει να κόψει αυτή την κακιά συνήθεια, καθώς μπορεί να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον. harkt2