21
loading

Στην περίπτωση που ο/η σύντροφός σας σας κρατάει ξύπνιες/ ους το βράδυ με το ροχαλητό του, σηκώνεται συχνά και σας ενοχλεί, τραβάει όλα τα σκεπάσματα ή σας κλοτσάει, έφτασε η ώρα να σκεφτείτε την επιλογή του διαζυγίου. Για την ακρίβεια ενός «διαζυγίου ύπνου». Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι το διαζύγιο ύπνου. Πολλά ζευγάρια που κατά την διάρκεια της νύχτας δεν απολαμβάνουν τον ύπνο τους όπως ακριβώς θα ήθελαν λόγω της παρουσίας του άλλου στο ίδιο κρεβάτι, έχουν βρει την λύση στο πρόβλημά τους με το να κοιμούνται ξεχωριστά. Αυτό, όχι μόνο είναι αποτελεσματικό στην απόλαυση του ύπνου, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αναζωογονεί και την μεταξύ τους σχέση.

«Αν σας αρέσει ως ζευγάρι να κοιμάστε μαζί και μπορείτε να απολαμβάνετε τον ύπνο σας χωρίς καμία διαταραχή, αυτό είναι υπέροχο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καλύτερη από εκείνη ενός ζευγαριού που κοιμάται ξεχωριστά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Jennifer Adams, συγγραφέας του «Sleeping Apart Not Falling Apart». Η ίδια, μάλιστα, κοιμάται με τον σύζυγό της σε ξεχωριστά δωμάτια εδώ και 15 χρόνια, αποδεικνύοντας και στην πράξη τα λεγόμενά της: «αμέτρητα ζευγάρια κοιμούνται σε καθημερινή βάση σε διαφορετικά κρεβάτια, ωστόσο απολαμβάνουν μια ζωή με υπέροχες εμπειρίες, επειδή ακριβώς καταφέρνουν να κοιμούνται κάθε βράδυ»!

Η μακριά, αλλά περίπλοκη, ιστορία του να κοιμούνται μαζί τα ζευγάρια

Ο κοινωνικός «κανόνας» που θέλει τα παντρεμένα, και όχι μόνο σήμερα, ζευγάρια να κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σταθερός. Πιο συγκεκριμένα, στα νοικοκυριά μέχρι και την βικτοριανή εποχή, τα ζευγάρια κοιμόντουσαν μαζί τόσο λόγω αναγκαιότητας όσο και για την ενίσχυση της κοινότητας. Κατά τον Μεσαίωνα, οι αγρότες συχνά κοιμόντουσαν στο πάτωμα με όλη την οικογένεια -πολλές φορές και τα ζώα ανάμεσά τους- για να διατηρούνται ζεστοί και ασφαλείς κατά την διάρκεια της νύχτας. Και καθώς τα κρεβάτια έγιναν «μόδα» κατά τον 15ο αιώνα, οι άνθρωποι τα έχτισαν τόσο μεγάλα και πολυτελή, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Μόνο τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα είχαν περισσότερα από ένα κρεβάτια, αλλά ακόμη και σε αυτά δεν ήταν λίγες οι φορές που οι υπηρέτες κοιμόντουσαν με τα αφεντικά τους, ώστε να είναι συνέχεια δίπλα τους και να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους άμεσα.

Μόνο στα μέσα του 19ου αιώνα τα ξεχωριστά κρεβάτια έγιναν «κανόνας», κυρίως για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων μεταξύ της στενής επαφής των σωμάτων, σηματοδοτώντας, ωστόσο παράλληλα, και την ανεξαρτησία των γυναικών. Η καθιέρωση δύο κρεβατιών σήμαινε, με λίγα λόγια, για τις γυναίκες ότι δεν ήταν αναγκασμένες να διατίθενται συνέχεια στις ορέξεις των συζύγων τους, ένα είδος σεξουαλικής επανάστασης πριν τον ύπνο που διήρκεσε περίπου μέχρι τη δεκαετία του ’70. Ήταν τότε που η χρήση του διπλού κρεβατιού άρχισε να θεωρείται ξεπερασμένη και ντεμοντέ, οδηγώντας στον από κοινού ύπνο των ζευγαριών στο ίδιο κρεβάτι.

Πώς ο ύπνος σε διαφορετικό κρεβάτι βοηθάει τη σχέση του ζευγαριού

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν στους περισσότερους ενήλικες να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ, καθώς η απώλεια ύπνου μπορεί να βλάψει τόσο την υγεία, όσο και την σχέση του κάθε ζευγαριού.

Ενώ, λοιπόν, τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν ότι το να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι αποτελεί ένδειξη οικειότητας και συντροφικότητας, έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να προτιμούν τον ξεχωριστό ύπνο.

Μια μελέτη του 2016 από το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής, Paracelsus, στη Νυρεμβέργη, διαπίστωσε ότι τα προβλήματα ύπνου και τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού τείνουν να εμφανίζονται ταυτόχρονα, ενώ μια έρευνα του 2013 από το Μπέρκλεϊ, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι όταν ένας εκ των δύο δεν κοιμάται καλά το βράδυ λόγω των βραδινών διαταραχών που προκαλούνται από τον άλλο, η μεταξύ τους σύγκρουση την επόμενη ημέρα είναι σχεδόν βέβαιη.

Ενώ υπάρχουν οφέλη από τον ύπνο μαζί, οι ενοχλητικές συνήθειες ύπνου ενός συντρόφου μπορούν να επηρεάσουν τον άλλο και να αυξήσουν την παραγωγή της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, προκαλώντας έτσι διάφορα θέματα που επηρεάζουν τη σχέση του ζευγαριού στο σύνολό της.

Όταν η Adams διεξήγαγε μια αντίστοιχη έρευνα για το βιβλίο της, πολλά ζευγάρια ανέδειξαν το ροχαλητό, τον διαφορετικό προγραμματισμό ακόμη και την κίνηση στο κρεβάτι, ως λόγους που αποφάσισαν να σταματήσουν να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Μια επιλογή που άλλαξε την σχέση τους, και μάλιστα προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, «τα συναισθήματα δυσαρέσκειας που δημιουργούνται από την αϋπνία έρχονται να προστεθούν σε εκείνα της καθημερινής τριβής, κάνοντας τη σχέση του ζευγαριού πιο εκρηκτική».

Από την άλλη, όταν και οι δύο μέσα σε μία σχέση κοιμούνται αποκαταστατικά, νιώθουν συναισθηματικά, ψυχικά και σωματικά υγιέστερα, χωρίς κανένας από τους δύο να είναι δυσαρεστημένος. Ένα καλό θεμέλιο, δηλαδή, για να οικοδομηθεί μια σωστή και υγιής σχέση.

Τα οφέλη για την υγεία γενικότερα

Είναι δύσκολο να βρει κανείς μια πτυχή της υγείας που δεν ωφελείται από τον εποικοδομητικό ύπνο, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ο υγιής ύπνος, μεταξύ άλλων, είναι σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία, προωθώντας, ταυτόχρονα, την υγιή γνωστική λειτουργία και μια υγιή ανοσοαπόκριση.

Ένας διαταραγμένος ύπνος, γενικότερα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ακόμα κι αν τα μέλη του ζευγαριού δεν θυμούνται να ξυπνάνε κατά την διάρκεια της νύχτας. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, κατά την διάρκεια του ύπνου ο άνθρωπος περνάει από διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου στα βαθύτερα στάδια ύπνου, που είναι και ο πιο ωφέλιμος. Αν ο ύπνος, λοιπόν, διακοπεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορεί ο χρόνος που περνάει κάποιος στα ελαφρύτερα στάδια του ύπνου, τα οποία είναι και λιγότερο αποκαταστατικά για τον άνθρωπο, να είναι περισσότερος.

Ο ύπνος σε ξεχωριστό κρεβάτι γίνεται όνειρο πολλών ζευγαριών

Μια έρευνα του 2012 από το Better Sleep Council έδειξε ότι μόλις ένα στα τέσσερα ζευγάρια κοιμάται ξεχωριστά για έναν καλύτερο, βραδινό ύπνο. Ωστόσο, το 12% των Αμερικανών σε έρευνα της εταιρείας πώλησης κρεβατιών Slumber Cloud, το 2018, δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε «διαζύγιο ύπνου», την ώρα που το 30% βρισκόταν υπό συζήτηση. Σύμφωνα με τους New York Times, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι το φύλο για μία τέτοια απόφαση παίζει σημαντικό ρόλο. Συνήθως είναι η σύζυγος ή η φίλη που προτιμά την ιδέα των χωριστών κρεβατιών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικάνικη εφημερίδα, καθώς οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις «κακές συνήθειες» του συντρόφου τους, ενώ κατά την διάρκεια ορμονικών αλλαγών ή εγκυμοσύνες οδηγούνται ακόμη και στην επιθυμία να κοιμούνται μόνες τους.

Πώς να ξεκινήσετε την κουβέντα με τον σύντροφό σας για το «διαζύγιο ύπνου»

Η Adams υποστηρίζει ότι ο χρόνος και ο τρόπος που θα κάνετε την κουβέντα έχουν μεγάλη σημασία. Όπως ισχύει, βέβαια, και με καθετί άλλο. Σύμφωνα με την συγγραφέα, λοιπόν, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το «διαζύγιο ύπνου» αποτελεί πραγματική επιθυμία σας, καθώς και να γνωρίζετε τους ακριβείς λόγους που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, προκειμένου ο/ η σύντροφός σας να μην το εκλάβει ως μια πράξη «απόρριψης». Με αυτόν τον τρόπο το έτερον ήμισυ αντιλαμβάνεται ότι δεν προσπαθείτε να το αποφύγετε, εστιάζοντας στην ανάγκη σας να βρείτε ένα περιβάλλον που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να διαλέξετε μια ώρα που και οι δύο έχετε αρκετό χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσετε να το συζητήσετε και να εξηγήσετε προσεκτικά τους λόγους που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που δεν είστε ακόμη έτοιμοι να εφαρμόστε το «διαζύγιο ύπνου», μία μέση λύση μπορεί να έχει άμεσα και θετικά αποτελέσματα. Αυτή μπορεί να είναι τα ξεχωριστά στρώματα στο ίδιο κρεβάτι, έτσι ώστε  να μην υπάρχει πιθανότητα να ενοχληθείτε από τις κινήσεις του συντρόφου σας, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσετε την αμεσότητα και την οικειότητα που έχετε ανάγκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Καλυτερη λυση

  Τα υπερδιπλα σεντόνια θέλουν και υπερδιπλο κρεβάτι . Με διπλή χωρητικότητα.

 2. avatar Υπνος

  Θεός ή δαίμονας τής αρχαίας ελληνικής μυθολογίας προσωποποίηση τού ύπνου. Κατά τόν Ησίοδο ο Ύπνος ήταν γιός τής Νύχτας και τού Ερέβους και αδερφός τού Θανάτου και κατοικούσε στά Τάρταρα. Κατά τόν Όμηρο κατοικούσε στή Λήμνο. Λατρευόταν σέ πολλά μέρη τής αρχαίας Ελλάδας. Παραστάσεις του σώθηκαν ιδιαίτερα σέ αγγεία. Είναι κατάσταση κατά τήν οποία οι εγκεφαλικές λειτουργίες ατόνουν ή αναστέλλονται ώς ένα σημείο μέ αποτέλεσμα νά χάνουμε τή σύνδεση μέ τόν εξωτερικό κόσμο ,αποτελεί φυσιολογική ανάγκη γιά τόν οργανισμό ,ξεκουράζει τά νεύρα τούς μύς και όλα τά όργανα τού σώματος , επιβραδύνονται οι λειτουργίες τού οργανισμού ελαττώνονται οι σφυγμοι και οι αναπνοές , ο ύπνος εξάλλου σπάνια έρχεται απότομα προηγείται τό χασμουρητό ελαττώνεται η προσοχή χαλαρώνονται οι μύς και μειώνονται η όραση και η ακοή , έτσι και σέ αυτή τή κατάσταση πάντα υπάρχει χώρος γιά νά τήν μοιραστεις μέ κάποιον άλλον.

 3. avatar Οζυμαντιας

  Πήγα σε άλλο δωμάτιο καί κοιμάμαι σαν βασιλιάς

 4. avatar γαιδουροβάτραχος με το κουλο καβάλα…. κολυμπαω στη μπανιερα της αυτοπεποιθησης

  ΕΝΤΑΞΕΙ...πονημα manual ,οδηγος επιβιωσης για οσους δεν ντρεπονται και πανε και παντρεπονται
  Ενταξει ....!!
  σε παντρευτηκα...
  θα φταιγανε τα ουζα....
  που ειχα πιει και σουρωσα
  και κρεμασμενος βρεθηκα
  σκυλι να κανω σουζα
  Ενταξει ,
  σεχω ολημερης
  να βλεπω φατσα καρτα
  πηρες λεφτα πηρες μυαλά
  κιαν θες και αλλα πάρτα
  αλλα μη θες και στον υπνο μου
  και κει να κανεις λάτρα.
  Νταξ
  Το ξερω ,τοχω το κακο
  το να παραμιλαω
  κιαυτες που ειχα γκ////////
  κατ οναρ να ... τιμάω
  αλλα να σεχω μπαστακα
  να με σκουντας να το χαλας
  κει διπλα ,δε βασταω
  Ασε που τα ποδαρια σου
  ειναι παγοκολώνες
  να μη σου πω πως μουρμουρας
  σταυτι μου για αιωνες
  και μελανιες στα ματια μου
  εχω απ τους αγκωνες
  θασαι λοιπον μια απ αυτες
  απού κοιμουνται μονες.
  Ναχω και γω την απλα μου
  ναχω το γηπεδο μου
  κλωτσιες να ριχνω λευτερα
  κησυχο το μυαλο μου...
  Κιαμα γουσταρεις αγκαλιες
  κιαμα γουσταρεις μπαλα
  θα μουρχεσαι στο γηπεδο
  μοναχα για καβαλα...
  Το νου σου μονο πονηρη
  μην μαλλη ειμαι κλεισμενος
  γιατι αλλου θα βαζω γκολ
  και θαμαι κλειδωμενος...
  υγ: αφιερωμενο στο ζουζουνι...τοχει πειραξει το πανσελινο και τρωγεται με τα ρουχα του... μεφαγε στη μουρμουρα μπηστ, ξερεις!
  φιλακι βεντουζατο αλλα μαγουλισιο ζουζουνι, καλο ΣΚ

  1. avatar Λουκρητία

   Ζουνακο τα πανσελινα είναι καραμέλες για τον πονόλαιμο, λαβέ υπόψη πως είμαστε στη στάση ΚΤΕΟ νo1. Σε ευχαριστώ πολύ, ώσπου να τα ξαναπούμε να προσέχεις το μικρό μου.

   1. avatar ξενέρων

    καταρα στα κτεο και σαυτον που τα επινόησε
    σχωρα με ουτε που πηγε το μυαλο μου
    ευχομαι ταχεια αποδρομη
    φιλακι

    1. avatar Λουκρητία

     Όλα καλά και για να συνεχίσουν να είναι κοίτα όσο θα λείπεις να προσέχεις το μικρό αγόρι και άμα πας να δεις το λουκουμακι να αφήσεις τα χαζά και να του δώσεις ένα φιλάκι, το μικρό αγόρι άστο, θα του δώσω εγώ 😇😜😘

     1. avatar γαιδουροβατραχος

      τι να μου κανει ενα φιλακι στο μαγουλο στον λουκουμακη- θανασακη
      θελω τουλαχιστον 20 φιλακια να ρθω στα ισια μου, ετσι για ζεσταμα
      και υστερα γαργαλητο, ζουληγμα μεχρι να βγαλει πετρελαιο ,κολοτουμπες και φορτωμα στη πλατη μεχρι να ξεχασω ποιος ειμαι και που βρισκομαι.
      εισαι λιγο καλυτερα ζουζουνα μου;;

     2. avatar Λουκρητία

      Ζουζούνι πήγαινε να δεις τον λουκουμάκη που του έχεις αδυναμία και ό,τι μπορείς και σε παίρνει κάνε. Πότε θα το πάρεις απόφαση να πας; Όταν το μωρό βγάλει μουστάκι και εσύ κυκλοφορείς με πι; Άντε τρελοθειε πήγαινε και χωστου μερικά φιλιά και από εμένα, αν όχι στα μαγαλουκια, στα πατουσακια εν ανάγκη. Οσον αφορά το άλλο θέμα, η πρώτη στάση μόνο είναι ανηφορική. Ζορικη, με τις καταιγίδες της, τα αστραπόβροντα της, τις πλημμύρες της, τα υπερχειλισμενα ποτάμια της, με τα πάντα όλα της, οι επόμενες και ως τελος διαδρομής, βατές, παιδική χαρά. Εσύ πες μου, πότε θα ξεκινήσεις τον αλπινισμο; Σε ρωτάω για να ξέρω τι θα πω σε αυτό το καλό το κορίτσι τη φιλενάδα σου τη Γκεστάπο, γιατί δε μας βλέπω να γλιτώνουμε ούτε εσύ, αλλά ούτε και εγώ. Εμένα που σου κάνω πλάτες θα μου φάει τα αυτιά και εσένα τα λαρύγγια. Φιλιά πολλά, γρήγορα στο λουκούμι.

     3. avatar ημερολογιο καταστρωματος

      τι κιαν η διαφορα ηλικιας απ τον μπαμπα του ειναι μονοψηφια σε ετη
      ειμαι παππους του, αδελφος του μπαμπα του μπαμπα του
      κιαμα τον ρωτησω ποιος ειμαι και πει μονο ονομα χωρις ιδιοτητα τοτε ειναι που θα του βγαλω τα πετρελαια...
      δεν υπαρχει περιπτωση να τον πλησιασω στα 2 μ
      οι γονεις του ειναι στη δευτεροβαθμια και η μαμα του μπαμπα του, κουνιαδα μου, διαβητικη
      δεν θα δωσω το δικαιωμα να μου φορτωθει τυχον στραβη που φυσικα απευχομαι.
      Επειδη μενουν κοντα στη μανα μου, οταν ξαναπαω θαχω στη πλατη σακίδιο με τα καλουδια του λουκουμακη και ο κυριακος θα τον φέρει στα 2 μετρα, θα γνωριστει και η πολωνη με το πατινι του(οχι ηλεκτρικο, εννοειται)που το λατρευει.
      Μεσα στη βδομαδα, θεου επιτρεποντος
      ελπιζω να με περιμενει και αυτη τη φορα κανα ασανσερ στο ξεφωτο
      σιγουρα δεν ειναι εβερεστ αλλα εχει τα ζορια του και το χειροτερο ειναι που θα παιρνω το μετρο καθε μερα 2 φορες πηγαινε και 2 γυρνα και σιγουρα μια φορα τουλαχιστο τη μερα σε ωρα αιχμης σε διαδρομη πανω απο 30 λεπτα,
      δε ξερω τι θα γινει, καμια φορα κολυμπας τον ειρηνικο και πνιγεσαι στη μπανιερα
      χαιρομαι που εισαι καλυτερα
      επεστρεψε η καπη αρχηγος της συμμοριας, οι ταριφας -οχια δεν εφυγαν , η ταραντουλα που μου ανοιξε αλληλογραφια δεν ξερω που ειναι και το ορκ - νταης ετσι κιαλλιως λαγονησι μενει απλα το νοικιαζει στη πολυκατοικια μου.
      με το που γυρισε καλεσε συνελευση ...
      πηγαν εκτος οχια ταριφα και δυο μυγες.....
      συγκαλεσε επαναληπτικη....
      ελπιζω να τους τιμησει ο κορονας αυτοπροσωπως
      καλο βραδυ

     4. avatar Λουκρητία

      Από καρδιάς εύχομαι, ολα καλά να σού πάνε αγαπημένε μου και μη σε τρομάζει καθόλου το σκουλήκι μωράκι, εσύ είσαι πολύ προσεκτικό αγόρι, εδώ άλλα πρόσωπατα (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) είναι εντελώς χύμα από την αρχή σε όλα τους και τίποτα ακόμα. Φιλιά αγάπη, μην έχεις άγχος για τίποτα μωρό μου, θετική & αισιόδοξη στάση. Όλα καλά και πρέπει και σου αξίζει και θα πάνε. Θα το δεις. Η σκέψη και η αγάπη μου μαζί σου ζουζούνι. Καλό βράδυ και μη ξεχνάς να μου χαμογελάς.

  2. avatar Μάλιστα….

   Και τα Λοατκι χωριστά;

   1. avatar γαιδουροβάτραχος με το κουλο καβάλα……. βαρυ φορτιο η αυτοπεποιθηση και με σουβλερα δοντια

    ΛΟΑΤΚΙ;;;
    τειναι τουτο;;
    λαμό οσοι ασπαζονται του κουλη ιδεες;;;
    ημαρτον γκρηκ
    τι σχεση εχω γω ;;
    εγω ειμαι φαν του φιλη πινεζου της μερκελ... με δινει 0,6 € το σχολιο με το φπα

  3. avatar Διόρθωση

   ...αλλα μη θες στον υπνο μου, βγαλε το και ,πλεονασμος

 5. avatar demo

  κουμπάρας λες ε? χμμμ...........................................................

 6. avatar Sv7n

  Οι δυο τελευταίες μου ροχαλίζανε. Δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ τον ύπνο, κάθε τόσο και λιγάκι ξύπναγα . Έτσι μου ερχότανε να της κλείσω την μύτη.

 7. avatar Ο ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ………

  ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ!.......ΧΑ...............

 8. avatar Άρθρο για βραβείο

  Νομίζω ότι η νέα τάση είναι σε ξεχωριστά σπίτια, στου κουμπαρου/ κουμπαράς άλλα και ακόμα αν μένουν κοντά στο ζευγάρι σε κάποιο ξενοδοχείο σε ακτίνα 5χιλιομέτρων.....ρε δεν μας παρατατε λέω εγώ, μας έχετε ζαλίσει με μελέτες από τρελούς επιστήμονες.....Τώρα τελευταία μάλιστα έχω ακούσει ότι αν έχεις παιδιά μικρά Και δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς τα στέλνεις σε ξεχωριστό σπίτι τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά.......

 9. avatar Ch06:19-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Οχι. Και βέβαια Όχι, ξεχωριστά τα. παντρεμενα ζευγάρια να κοιμούνται. Πότε.
  .

 10. avatar Κούνια που σας κούναγε…

  Ο ύπνος σε διαφορετικά σπίτια λειτουργεί ακόμη καλύτερα!

 11. avatar εννοείται δεν θελει

  Και πολυ μυαλό, είναι απαράδεκτο να κοιμάται το ζευγάρι μαζί

Παρακαλούμε περιμένετε ...