Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο από ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Ritz-Carlton, μην χάνετε στιγμή, επισκεφθείτε το καφέ του και ζητήστε το ολοκαίνουριο κέικ σοκολάτας, με την υπογραφή του Ritz-Carlton!

Διαθέσιμο σε όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο, το κέικ σοκολάτας δημιουργήθηκε ως ένα «νόστιμος» τρόπος εορτασμού της πολυτελούς κληρονομιάς Ritz-Carlton, αλλά και ως ένα ξεχωριστό δώρο, που θα μπορούν οι επισκέπτες να πάρουν μαζί τους.

Είκοσι σεφ ζαχαροπλαστικής του Ritz από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να υποβάλουν τις δικές τους συνταγές για το καλύτερο κέικ, από τον επικεφαλής σεφ Rainer Rainer Zinngrebe.

Ο Rainer Zinngrebe τούς ζήτησε να δημιουργήσουν μια συνταγή για κέικ, σύμφωνα με τρεις απαράβατους κανόνες. Το κέικ θα έπρεπε να γίνει με σοκολάτα Valrhona, να περιέχει Grand Marnier ή άρωμα πορτοκαλιού σε χώρες που απαγορεύεται το αλκοόλ και φυσικά να παραμένει φρέσκο για τουλάχιστον οκτώ ημέρες.

Η συνταγή της επιτυχίας δημιουργήθηκε από το νεαρό ιάπωνα σεφ ζαχαροπλαστικής, Yusuke Aoki, από το Ritz – Carlton Toronto.

Το μακρύ ορθογώνιο κέικ αποτελείται από παντεσπάνι, που αναμιγνύεται με τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας και έχει στρώματα καραμέλας και ganache πορτοκαλιού, ενώ περιέχει γλασαρισμένα φρούτα και το απαιτούμενο Grand Marnier. Ολοκληρώνεται με μια λεπτή στρώση σοκολάτας, με τη «σφραγίδα» του λιονταριού, που αποτελεί το logo του Ritz-Carlton.

Το γλυκό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο, αφού το σύνολο ολοκληρώνει ένα κομψό κουτί, που μεταφέρεται εύκολα ακόμα και σε μακρινά ταξίδια. Αναμένουμε τις online πωλήσεις!