Στην ελίτ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο για το 2014 βρίσκεται η Αθήνα σύμφωνα με τη λίστα της εφημερίδας Times της Νέας Υόρκης.

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (Ρότερνταμ, Φρανκφούρτη, Βιέννη) που προτείνονται στη λίστα των ταξιδιών που πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιος μέσα στο έτος. Η λίστα των New York Times περιλαμβάνει 52 προορισμούς από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες καθώς και τους λόγους για τους οποίους προτείνεται.

Η Αθήνα περιγράφεται ως ζωντανή και καινοτόμος που ανθεί ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. «Πρόκειται για την αρχαία ελληνική πρωτεύουσα, η οποία επλήγη σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση και όμως βλέπει αλλαγές τόσο σε παλιά όσο και σε νέα πράγματα. Όσον αφορά στα παλιά, στην Ακρόπολη, οι διάσημες καρυάτιδες θα συνεχίσουν να επισκευάζονται και το 2014.

Η όλη διαδικασία θα είναι ορατή από το μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το τέλος του έτους. Όσον αφορά στα νέα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ανοίξει τις πύλες του την Άνοιξη σε ένα παλιό εργοστάσιο ζυθοποιίας (ΦΙΞ). Η γύρω περιοχή έχει ήδη γνωρίσει ανάπτυξη και ειδικότερα το Μοναστηράκι, αλλά και η περιοχή Κεραμικός – Μεταξουργείο. Η τελευταία μάλιστα θα γνωρίσει περαιτέρω άνθιση λόγω της έκθεσης ReMap που θα γίνει το 2015. Οι ταξιδιώτες της Αθήνας θα έχουν μια ακόμη δυνατότητα διαμονής, το ξενοδοχείο «Εμπορικόν» που θα ανοίξει στην Αιόλου, ένας δρόμος που θα φιλοξενήσει και νέα σημεία για φαγητό».