Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη γενέτειρα του Σαίξπηρ στο Stratford-upon-Avon θα πρέπει να βολευτούν με τις… παραδοσιακές φωτογραφίες, καθώς οι ιθύνοντες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση των selfie sticks, καθώς φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν σημαντικά αντικείμενα, αλλά και οι τοίχοι στα πέντε κτίρια-αξιοθέατα που ανήκουν στο Shakespeare Birthplace Trust.

«Τα κτίρια είναι πολύ μικρά και σε αυτά υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα εκατοντάδων ετών, τα οποία δε θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε σε περίπτωση που προκαλούνταν κάποια ζημιά. Επομένως, πρέπει να τα προστατέψουμε» ανέφερε η Alison Cole από το Shakespeare Birthplace Trust, σύμφωνα με τη MailOnline.

Ο Σαίξπηρ γεννήθηκε στο Stratford-upon-Avon, σε ένα σπιτάκι με τη χαρακτηριστική αχυρένια σκεπή το 1564 και πέρασε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και τα πέντε πρώτα χρόνια του γάμου του με την Anne Hathaway.

Τον περασμένο μήνα η Disney επέβαλλε καθολική απαγόρευση στη χρήση selfie sticks στα θεματικά πάρκα της για λόγους ασφαλείας. selfie3 selfie4 selfie5 selfie6

selfie2