Το 4ο Mount Athos Area Kouzina από το βράδυ της Δευτέρας, 15 Ιουνίου ανήκει στο παρελθόν… Κάτοικοι και επαγγελματίες της Προαθωνικής Γης μαζί με τους επισκέπτες φίλους απ’ ολόκληρη την υφήλιο έζησαν υπέροχες μέρες και νύχτες από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Η τιμώμενη ιταλική κουζίνα αποτέλεσε την αφορμή. Τα εκπληκτικά τοπικά προϊόντα της ανατολικής Χαλκιδικής σφράγισαν τη γεύση. Η συνέργεια, το δέσιμο και η εθελοντική προσπάθεια 500 και πλέον κατοίκων συνέβαλαν στην ανεπανάληπτη επίτευξη του φετινού Mount Athos Area Kouzina:

– 23 τουριστικές επιχειρήσεις.

– 22 τοπικοί παραγωγοί πρωτογενούς τομέα.

– 9 τοπικοί σύλλογοι.

– 3 επαγγελματικοί σύλλογοι.

Όλοι μαζί αποτέλεσαν ένα καλοδεμένο σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη έχοντας στο πλευρό τους την καταπληκτική ελληνίδα Chef Ντίνα Νικολάου και ακόμη 18 ταλαντούχους chef από το δήμο Αριστοτέλη.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ένωσαν αρμονικά τις δυνάμεις, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους, για να ξεπεραστεί ο ήδη υψηλός πήχης της περασμένης χρονιάς, βάζοντας «δύσκολα» στη διοργάνωση του επόμενου χρόνου για την οποία το ενδιαφέρον ξένων ταξιδιωτικών γραφείων είναι ήδη δεδομένο.

Αψευδέστατοι μάρτυρες των μοναδικών στιγμών που οικοδομήθηκαν και φέτος είναι οι 92 έλληνες, ευρωπαίοι και ασιάτες εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων που επισκέφθηκαν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη, ζώντας τη γιορτή και αποκτώντας την εμπειρία μέσα από τις θεματικές επισκέψεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Πριν 5,5 χρόνια, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της προ του Άθω περιοχής, λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να ζήσουμε αυτό που ζούμε σήμερα. Τώρα πια ο τόπος είναι πασίγνωστος στα πέρατα της οικουμένης και τα μέλη του, πιο δυνατά και γεμάτα ενέργεια από ποτέ, συνεχίζουν να υπηρετούν τα υψηλά ιδανικά και τις αξίες που γέννησαν τον οργανισμό και τον διατηρούν υγιή και κραταιό.

skamdafna1 skamdafna2 skamdafna3 skamdafna4