Ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά του Πηλίου, ο Άγιος Λαυρέντιος έχει διατηρήσει ανέπαφα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Με ακέραια την αυθεντικότητά του, το χωριό του Κεντρικού Πηλίου, που συναντάται σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, είναι γνωστό, επίσης, και για την γοητευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.

Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φυσικό σκηνικό την υπέροχη φύση της περιοχής, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού.

Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.

Το όνομα του χωριού οφείλεται στη μονή του Αγίου Λαυρεντίου, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς, ακριβώς πάνω από τον οικισμό, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια, ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου.

TAGS