Ένας από τους λιγότερο γνωστούς και καλά κρυμμένους οικισμούς στη Σίφνο, συναντάται στο βορειότερο άκρο της και αποτελεί τον μυστικό παράδεισο του νησιού.

Ο λόγος για το γραφικό ψαροχώρι Χερρόνησος, «κρυμμένο» σε ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με την απλότητα, την ηρεμία και την γαλήνη που το χαρακτηρίζει.

Ο μικρός οικισμός διαθέτει μια παραλία με άμμο, η οποία ποτέ της δεν «γνώρισε» την μανία της θάλασσας, ενώ στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά της «λικνίζονται» παραδοσιακές ψαρότρατες.

Το σκηνικό ανείπωτης φυσικής ομορφιάς, ανέγγιχτης ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, συμπληρώνεται με λίγες ψαροταβέρνες στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα, καθώς και με το γραφικό μοναστήρι του Αϊ Πολύκαρπου στην παραλία του οικισμού.

Περιμετρικά του κόλπου, υπάρχουν λιγοστά πάλλευκα και περιποιημένα σπιτάκια, ως επί το πλείστον εξοχικές κατοικίες των ντόπιων που επέλεξαν τη Χερρόνησο για την ηρεμία και την γαλήνη που τους προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο οικισμός υπήρξε σημείο αναφοράς για τους αγγειοπλάστες του νησιού, καθώς η αγγειοπλαστική θεωρείται μία από τις αρχαιότερες τέχνες που εξασκήθηκαν στη Σίφνο, και μάλιστα από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο.

Απολαύστε τα πλάνα από το βίντεο της ομάδας Travel Inspiration και αφεθείτε στη μαγεία των εικόνων της Χερρονήσου από ψηλά.