Το μυστικό ψαροχώρι της Σίφνου κρυμμένο σε ένα από τα πιο ασφαλή, φυσικά λιμάνια της Μεσογείου

Ο οικισμός που αποτελεί έκπληξη για τον επισκέπτη


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
14:43
06/10/2020
Το μυστικό ψαροχώρι της Σίφνου κρυμμένο σε ένα από τα πιο ασφαλή, φυσικά λιμάνια της Μεσογείου
1
loading

Ένας από τους λιγότερο γνωστούς και καλά κρυμμένους οικισμούς στη Σίφνο, συναντάται στο βορειότερο άκρο της και αποτελεί τον μυστικό παράδεισο του νησιού.

Ο λόγος για το γραφικό ψαροχώρι Χερρόνησος, «κρυμμένο» σε ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με την απλότητα, την ηρεμία και την γαλήνη που το χαρακτηρίζει.

Ο μικρός οικισμός διαθέτει μια παραλία με άμμο, η οποία ποτέ της δεν «γνώρισε» την μανία της θάλασσας, ενώ στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά της «λικνίζονται» παραδοσιακές ψαρότρατες.

Το σκηνικό ανείπωτης φυσικής ομορφιάς, ανέγγιχτης ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, συμπληρώνεται με λίγες ψαροταβέρνες στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα, καθώς και με το γραφικό μοναστήρι του Αϊ Πολύκαρπου στην παραλία του οικισμού.

Περιμετρικά του κόλπου, υπάρχουν λιγοστά πάλλευκα και περιποιημένα σπιτάκια, ως επί το πλείστον εξοχικές κατοικίες των ντόπιων που επέλεξαν τη Χερρόνησο για την ηρεμία και την γαλήνη που τους προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο οικισμός υπήρξε σημείο αναφοράς για τους αγγειοπλάστες του νησιού, καθώς η αγγειοπλαστική θεωρείται μία από τις αρχαιότερες τέχνες που εξασκήθηκαν στη Σίφνο, και μάλιστα από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο.

Απολαύστε τα πλάνα από το βίντεο της ομάδας Travel Inspiration και αφεθείτε στη μαγεία των εικόνων της Χερρονήσου από ψηλά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πανηγύρι

    Υπέροχο το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα μέσα στο καλοκαίρι. Με τις αθυρόστομες ρίμες που τραγουδούν οι Σιφνιοί και τα υπέροχα φαγητά που κερνάει η πανηγυρού μαγειρεμένεα στα σιφνέικα τσικάλια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει