Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα υπάρχει ένα άγνωστο, έρημο νησάκι με καταγάλανα, παραδεισένια νερά, φαρδιές αμμουδιές και ψηλά, καταπράσινα δέντρα.

Ο λόγος για το «Νησί των Ονείρων», δίπλα στην Ερέτρια στην Εύβοια, το οποίο κατά την δεκαετία του ’60 αποτέλεσε πόλο έξλης για αμέτρητους επισκέπτες από όλη την χώρα, οι οποίοι το επέλεγαν για τις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης που προσέφερε σε έναν τόπο με πλούσια βλάστηση.

Το πιο εντυπωσιακό με τον συγκεκριμένο εγκαταλειμμένο, σήμερα, παράδεισο είναι το γεγονός ότι μπορείς να φτάσεις στο νησί με τα πόδια, αφού είναι ενωμένο με μία μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γι’ αυτό το λόγο, ακριβώς, το αποκαλούν και Πεζονήσι. Το νησί μοιάζει με προέκταση του λιμανιού και οι παραλίες του είναι γαλανές και πεντακάθαρες.

Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι λειτουργούσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρόλο αυτά, όποιος θέλει μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί, να περπατήσει και να απολαύσει το μπάνιο σε πεντακάθαρα, παρθένα νερά.

Και για του λόγου το αληθές απολαύστε τις εικόνες που εξασφάλισε ο youtuber haanity.