Στην ταινία «Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα » με τους Κώστα Χατζηχρήστο και Μίμη Φωτόπουλο, εκτός από τους δύο πολυαγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου πρωταγωνιστεί και κάποιος ακόμα! Το ομώνυμο με τον τίτλο της ταινίας χωριό, το οποίο υπάρχει στην πραγματικότητα!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το συγκεκριμένο χωριό με το παιχνιδιάρικο όνομα στην ουσία δεν υπήρχε, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μιλάμε για το χωριό Τριταία (τρεις φορές Ιτέα, δηλαδή), το οποίο ανήκει διοικητικά στη Φωκίδα.

Το χωριό μέχρι το 1927 ονομαζόταν Κολοπετινίτσα (έπειτα Μονοδένδρι και τελικά Τριταία το 1928), ονομασία, που σύμφωνα με την παράδοση, προέκυψε από την παραφθορά της λέξης Καλοπετεινίτσας, δηλαδή το χωριό όπου υπήρχαν καλοί πετεινοί (κοκόρια για κοκορομαχίες).

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της επιτυχίας της ταινίας πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ταυτίσει το χωριό με τον Χατζηχρήστο, θεωρώντας το και ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία, ωστόσο, δεν ήταν άλλη από την Θεσσαλονίκη.

Σήμερα η λέξη Κολοπετινίτσα χρησιμοποιείται, συνήθως, για κάτι που είναι αόριστο ή πολύ μακρινό ή δεν υπάρχει. Για να πάρετε μια ιδέα του πώς μοιάζει σήμερα το χωριό απολαύστε τα αφ’ υψηλού πλάνα της ομάδας Up Stories.

TAGS