Όλοι παίρνουν βάρος στις διακοπές. Λίγο η χαλάρωση από την εργασία, λίγο η θάλασσα (ή το βουνό), λίγο η καλή παρέα… δε θέλει και πολύ για να παρασυρθεί κανείς και να πάρει μερικά παραπανίσια κιλά στις διακοπές του.

Εκτός κι αν επιλέξει να επισκεφτεί τα παρακάτω μέρη που προτείνει το Lonely Planet.

Wildfitness, Κένυα

Είναι ένα fitness resort που θα σας φέρει σε επαφή με τη φύση… στην κυριολεξία! Θα περπατήσετε ξυπόλητοι, θα κολυμπήσετε και θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην αναρρίχηση. Θα τρώτε μη επεξεργασμένες τροφές αποκλειστικά, ενώ οι υπεύθυνοι του κέντρου θα φροντίσουν να κοιμάστε καλά και να ξεκουράζεστε.

Πεζοπορία στο μονοπάτι Appalachian

Ακολουθώντας την 3.500 χιλιομέτρων διαδρομή στο όρος Springer στην Georgia των ΗΠΑ σίγουρα θα… κάψετε μερικές θερμίδες. Οι περισσότεροι, ωστόσο, για να αντέξουν τη δύσκολη διαδρομή, κατά την οποία διασχίζουν 14 πολιτείες με τελικό προορισμό το Maine, καταναλώνουν χιλιάδες θερμίδες κάθε μέρα, αλλά στο τέλος πάντα χάνουν βάρος και αυξάνουν το μυικό τους όγκο.

Κέντρο αποτοξίνωσης Bagus Jati στο Μπαλί της Ινδονησίας

Το κέντρο αυτό υπόσχεται να σας απαλλάξει από το άγχος, το φουσκωμένο στομάχι και την αίσθηση βάρος στο μυαλό και το κορμί σας. Θα πιείτε τσάι από διάφορα βότανα και θα κάνετε γιόγκα περικυκλωμένοι από ένα δάσος μπαμπού.

Bikini Bootcamp στο Tulum του Μεξικού

Μια χρυσή, αμμώδης παραλία στην Χερσόνησο Γιουκατάν θα αποτελεί το χώρο που θα γυμνάζεστε. Η μέρα ξεκινά με το χάραμα και περιλαμβάνει από vinyasa γιόγκα μέχρι beach volley και πρόγραμμα εκγύμνασης κοιλιακών.

Sivananda Yoga Ashram στις Μπαχάμες

Η διαμονή σας σε αυτό το ρουστίκ καταφύγιο μέσα στη ζούγκλα στο νησί του Παραδείσου συνοδεύεται από μερικούς κανόνες: οκτώ ώρες γιόγκα και διαλογισμού την ημέρα και αποφυγή του αλκοόλ, του καπνίσματος και της κατανάλωσης κρέατος. Αντίθετα, μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα κοκτέιλ… λαχανικών και φρούτων!

Surf Camp στην Αυστραλία

Θα μάθετε να δαμάζετε τα κύματα στις διάσημες παραλίες Byron Bay και Seven Mile Beach, ενώ θα απολαμβάνετε τα βράδια σας με ένα βιβλίο στο δωμάτιό σας επάνω στην παραλία ή θα διασκεδάζετε μαζί με τους δασκάλους σας. Με μέτρο οι μπύρες!

Προπόνηση για τρίαθλο στο ξενοδοχείο Perla στο Riccione της Ιταλίας

Ξεχάστε τις πίτσες, τα παγωτά και τις μακαρονάδες και ρίξτε το στο κολύμπι, την ποδηλασία και το τρέξιμο. Και πού ξέρετε μπορεί να γνωρίσετε και κανέναν διάσημο τριαθλητή.

Thalmar Biarritz στη Γαλλία

Ετοιμαστείτε για θαλασσοθεραπεία. Θα σας καλύψουν με λάσπη και εσείς θα δείτε τη σιλουέτα σας να… συρρικνώνεται. Βέβαια τα θαύματα θέλουν και λίγο σπρώξιμο από την πλευρά σας. Ένα είναι πάντως σίγουρο, ότι θα ξανανιώσετε και θα λάμπετε ολόκληροι!