Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες από τα Τρίκαλα

Η πανέμορφη πόλη της Θεσσαλίας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:14
11/10/2019
Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες από τα Τρίκαλα
2
loading

Τα αποκαλούν το «μικρό Παρίσι», καθώς διασχίζονται από τον ποταμό Ληθαίο και το σκηνικό γύρω από αυτόν, παραπέμπει στη ρομαντική πρωτεύουσα της Γαλλίας. Είναι τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές και περιόδους.

Τα Τρίκαλα είναι χτισμένα πάνω στην αρχαία Τρίκκα ή Τρίκκη, που χρονολογείται από την 3η χιλιετία π.Χ. και βρίσκονται στη δυτική Θεσσαλία. Είναι γεμάτα πολιτιστικούς θησαυρούς και όμορφες γωνιές, που την καθιστούν ιδανική για ατελείωτες βόλτες. Σήμα κατατεθέν της, εκτός από τον Ληθαίο ποταμό, είναι το περίφημο κι αγέρωχο Ρολόι της, ύψους 33μ. και είναι ορατό από κάθε γωνιά της πόλης.

Κάτω από το Φρούριο, με την πανοραμική θέα, απλώνεται το Βαρούσι, η παλιά συνοικία των Τρικάλων με τα όμορφα αρχοντικά. Τα στενά σοκάκια της συνοικίας έγιναν γνωστά από το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά σκοτώσανε το Σακαφλιά».

Στο Πάρκο και τον Μύλο Ματσοπούλου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα εντυπωσιακό βιομηχανικό μνημείο, ενώ εντυπωσιακό είναι και το Κουρσούμ Τζαμί, κοντά στον Ληθαίο, υπόδειγμα αντοχής στον χρόνο και μνημείο της Unesco.

Στα Τρίκαλα λειτουργεί πλήθος μουσείων, ανάμεσά τους αυτό που είναι αφιερωμένο στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, το Λαογραφικό, το Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα.

Μην παραλείψετε μια χαλαρή βόλτα στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Τα νερά του χωρίζουν την πόλη στα δύο και η Κεντρική γέφυρα, κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς, την ενώνει και πάλι συνδέοντας τον πεζόδρομο της Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία.  Ο καταρράκτης μάλιστα που χύνεται μπροστά από τη βάση του αγάλματος δημιουργεί ένα πολύ όμορφο θέαμα, ειδικά το βράδυ που οι όχθες του Ληθαίου είναι φωτισμένες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μ.Λ.

    ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ Κ ΜΟΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΙΣΤΕ. ΡΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΑ, ΟΠΤΑΣΙΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΗΛΙΟ , ΚΟΣΜΟ Κ ΧΑΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΘΕΛΑΤΕ Κ BEAST ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

  2. avatar Πέρσα

    ♥️♥️♥️

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει