Το Γαλαξίδι σε καλεί να ταξιδέψεις μαζί του

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:14
10/10/2019
Το Γαλαξίδι σε καλεί να ταξιδέψεις μαζί του
1
loading

Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις Απόκριες, λόγω του παλαιού και φημισμένου εθίμου, το αλευρομουτζούρωμα. Όμως, το Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές και κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Άλλωστε, η ατμόσφαιρα της γραφικής κωμόπολης της Φωκίδας είναι σα να σε καλεί να την επισκεφτείς από κοντά και να ταξιδέψεις μαζί της σε ένα νοσταλγικό μα και συνάμα ρομαντικό ταξίδι στον χρόνο.

Το Γαλαξίδι βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας, ενώ η αρχοντική ομορφιά του προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών. Το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του. Στις αρχές του 19ου αιώνα, υπήρξε μια σπουδαία ναυτική πολιτεία, ενώ τα πλιθόκτιστα αρχοντικά ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850 ενώ πολλά σπίτια έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Η βόλτα στα καντούνια του παραδοσιακού οικισμού (έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1967), αλλά και στο κεντρικό λιμάνι θα σας ανταμείψει με τη μοναδική ομορφιά που θα συναντήσετε.

Η γραφική αυτή κωμόπολη ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους.  Μπορείτε να ανεβείτε στον λόφο Ξηροτύρι, βόρεια του Γαλαξιδίου, όπου βρίσκεται η σπηλιά Αγκώνα με σταλακτίτες, σκαλιστά σκαλοπάτια και ένα αρχαίο πιθάρι σφηνωμένο στον πυθμένα της. Επίσης, ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, το παλιό Σχολείο και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο από τη βόλτα σας για να δείτε σπουδαία εκθέματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ι. Χ

    Ο πρωτος μου ερωτας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει