Η φήμη της πιο χαρακτηριστικής παραλίας της Κέρκυρας με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς να εισχωρούν στα νερά του Ιονίου κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τα ερωτευμένα ζευγάρια αλλά και για εκείνους που θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Σε απόσταση 36 χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας θα συναντήσετε ένα εντυπωσιακό τοπίο, το οποίο θα σας μεταφέρει σε μέρη εξωτικά. Ο λόγος για την παραλία Canal d’ Amour, γνωστή και ως παραλία της Αγάπης, στο Σιδάρι, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Το βλέμμα κλέβουν τα αμμώδη, λευκά, σμιλεμένα βράχια μέσα στα καταπράσινα νερά του Ιονίου, τα οποία, λόγω της επαφής τους με τα κύματα, δημιουργούν ποικίλους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς.

Σύμφωνα με το μύθο, όποιο ζευγάρι κολυμπήσει μαζί στο Κανάλι του Έρωτα, θα είναι για πάντα μαζί, ενώ όποιος είναι μόνος και καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι το την άκρη του θα βρει τον έρωτα της ζωής του.

Επιπλέον, τα νερά λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε αποθέματα αργίλου θεωρούνται αποτοξινωτικά και ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.