Ανάμεσα στους μυρωδάτους λόφους της Προβηγκίας βρίσκεται η αγαπημένη πόλη των καλλιτεχνών.

Η Αρλ βρίσκεται στη νότια Γαλλία και εντυπωσιάζει με το ιστορικό της κέντρο και τα υπέροχα τοπία της που ενέπνευσαν τον Βαν Γκογκ.

Στην παλαιά «Ρώμη της Γαλατίας» ξεπροβάλλουν οι πορτοκαλοκίτρινες στέγες των σπιτιών και τα ερείπια της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία ανακηρύχθηκαν το 1981 μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ έφθασε στην Αρλ στις 21 Φεβρουαρίου 1888 και τον συνάρπασαν τόσο τα τοπία που δημιούργησε πάνω από 300 ζωγραφιές και σχέδια όσο έμεινε στην πόλη.

Πολλοί από τους διασημότερους πίνακές του ολοκληρώθηκαν στην Αρλ. Εκεί ωστόσο, ο διάσημος καλλιτέχνης έγινε εξαιρετικά εκκεντρικός, με κορύφωση το διαβόητο περιστατικό στο οποίο έκοψε το αυτί του τον Δεκέμβριο του 1888. Παρά τη σχέση της Αρλ με τον βαν Γκογκ, κανένα από τα έργα του δεν εκτίθεται στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ρωμαϊκό Θέατρο, την αρένα, τη ρωμαϊκή νεκρόπολη και τις Θέρμες του Κωνσταντίνου. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην πόλη ένα διάσημο φεστιβάλ φωτογραφίας ενώ εδώ έχει την έδρα της η εθνική σχολή φωτογραφίας της Γαλλίας.

Στην Αρένα της πόλης, χωρητικότητας περίπου 15.000 θεατών, φιλοξενούνται έως σήμερα ταυρομαχίες ενώ θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία της Ευρώπης.
Στις ταυρομαχίες, ο ταύρος δεν σκοτώνεται αλλά μια ομάδα ανδρών προσπαθεί να αφαιρέσει μια φούντα περασμένη στο κέρατο του ταύρου χωρίς τραυματισμούς.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑΑρλ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με τρένο σε περίπου 45 λεπτά ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ

ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ

ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ
Η ξύλινη γέφυρα που απεικονίζεται σε μια σειρά από ελαιογραφίες του Βαν Γκογκ

ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ

ΑΡΛ ΓΑΛΛΙΑ