Το παραθαλάσσιο θέρετρο βρίσκεται στη θάλασσα της Μάγχης στην περιοχή της Νορμανδίας. Το Ονφλέρ, στη βορειοδυτική Γαλλία είναι διάσημο για το παλιό του λιμάνι και τις πολύ όμορφες προσόψεις των σπιτιών, από σχιστόλιθο.

Ήταν δημοφιλές σε ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, όπως ο Μονέ και ο Μπουντέν που εμπνέονταν από το μεταβαλλόμενο φως και τις γραφικές προκυμαίες του λιμανιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αγορά της πόλης κάθε Σάββατο και να προμηθευτεί τοπικά τυριά, την εκκλησία του St-Etienne και το παρεκκλήσι της Notre-Dame de Grâce. Νότια της παραλίας του Ονφλέρ βρίσκονται οι ιστορικές παραλίες της Συμμαχικής Απόβασης.

Η πόλη διατηρεί μια παραδοσιακή ομορφιά με δημόσια κτίρια, πλατείες, δρόμους και σπίτια που θυμίζουν έντονα άλλες εποχές, καθώς η αρχιτεκτονική της δεν έχει αλλάξει και πολύ από τον 16ο αιώνα.

Το λιμάνι «Vieux Bassin», δηλαδή παλιά αποβάθρα, «κρυμμένο» στη νότια πλευρά των εκβολών του Σηκουάνα, χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και τα στενά, πολυώροφα κτίρια με τις ξύλινες κορνίζες δημιουργούν ένα γραφικό σκηνικό.

Το Musee de la Marine στεγάζει μια συλλογή μοντέλων πλοίων και ναυτικών έργων και υπάρχουν επίσης μουσεία αφιερωμένα σε δύο από τους πιο διάσημους κατοίκους της πόλης, τον καλλιτέχνη Eugene Boudin και τον μουσικό και συνθέτη Erik Satie.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

onflermap

Ονφλέρ/ Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα για το Παρίσι και 2 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από το Παρίσι φτάνετε στο Ονφλέρ με τρένο σε 2 ώρες και 40 λεπτά περίπου.

ΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑ ΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑ ΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑ ΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑΟΝΦΛΕΡ ΓΑΛΛΙΑ