Η πρωτεύουσα της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας βρίσκεται στη μέση των λόφων της ενδοχώρας της χώρας. Η Καμπέρα βρίσκεται 280 χλμ. νοτιοδυτικά από το Σίδνεϊ και ο πληθυσμός της ξεπερνά τους 350.000 κατοίκους.

Αποτελεί την έδρα της αυστραλιανής κυβέρνησης και της βουλής του κράτους, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας, της Εθνικής Πινακοθήκης της Αυστραλίας και του Εθνικού Μουσείου της χώρας. Στη γλώσσα των Αβορίγινων, το όνομα της αυστραλιανής πρωτεύουσας σημαίνει «τόπος συνάντησης».

Επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα της Αυστραλίας το 1908 εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ και η κατασκευή της ξεκίνησε το 1913.

Ο σχεδιασμός της πόλης προέκυψε μετά από διαγωνισμό τον οποίο κέρδισαν δύο αρχιτέκτονες από το Σικάγο.

Περιβάλλεται από οροσειρές και λόφους με θαμνώδη βλάστηση και οι αναρίθμητοι χώροι πράσινου, τα πάρκα, τα πολλά μουσεία, οι γκαλερί και τα θέατρα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο, το Μνημείο των Αυστραλών Πεσόντων και την Εθνική Πινακοθήκη, και τους Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους που είναι το ιδανικό μέρος για πικνίκ και περιπάτους.

Ακόμη, τα σημεία που έχουν μείνει τα σημάδια της προσγείωσης του διαστημόπλοιου Apollo 11, το πάρκο Namadgi και τις περιοχές που ζουν καγκουρό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kamperamap

Καμπέρα / Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 9 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο Αυστραλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,49 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 23 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμπου Ντάμπι και Σίδνεϊ και 33 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Σιγκαπούρης.

ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Το Μνημείο των Αυστραλών Πεσόντων

ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ