Ο Πόρος είναι από εκείνα τα νησιά που αποτελούν ιδανική επιλογή για ανοιξιάτικες αποδράσεις με θαλασσινή αύρα. Μάλιστα, είναι τόσο μικρός, ώστε σε μια διήμερη απόδραση του Σαββατοκύριακου να καταφέρετε να τον ανακαλύψετε εξολοκλήρου.

Ο Πόρος είναι από τα ελάχιστα νησιά στην Ελλάδα με αρσενικό όνομα και αυτό από μόνο του τον κάνει πολύ ιδιαίτερο. Με μεγάλο του ατού το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αττική, αποτελεί ιδανική επιλογή για νησιωτική απόδραση, ακόμη και για ημερήσια εκδρομή από το κλεινόν άστυ.

Tο καταπράσινο νησί του Πόρου, που προσεγγίζεται οδικώς μέσω Γαλατά, αλλά και από θαλάσσης από τον Πειραιά, σας υποδέχεται για μια οικογενειακή ή ρομαντική εξόρμηση, σε έναν τόπο που προσφέρει απλόχερα στιγμές ηρεμίας και απόλυτης ξεγνοιασιάς.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που παρατηρεί ο επισκέπτης του Πόρου είναι τα πευκοδάση του, που καλύπτουν τους λόφους του και φτάνουν μέχρι τις αμμώδεις παραλίες του.

Πόρος: Η νεοκλασική του αρχοντιά που γοητεύει τον επισκέπτη

Η πόλη και λιμάνι του νησιού αποπνέει μια νεοκλασική γοητεία. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στολισμένη με όμορφα νεοκλασικά κτίρια και παλιές γειτονιές, που σε ταξιδεύουν σε εποχές πιο ήρεμες και ξέγνοιαστες. Από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού είναι η Βίλα Γαλήνη, η οποία χτισμένη το 1892, φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης.

Περπατώντας στα στενά δρομάκια της πόλης, στην καρδιά του οικισμού θα ανακαλύψετε όμορφα μαγαζάκια τέχνης, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετέριες. Η καρδιά του νησιού όμως χτυπά στην όμορφη περαντζάδα του λιμανιού. Φιλόξενα στέκια για όλες τις ώρες της ημέρας και όλα τα γούστα βρίσκονται παρατεταγμένα εδώ, ενώ κάτοικοι και τουρίστες απολαμβάνουν την παραθαλάσσια βόλτα τους.

Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Ρολόι, που δεσπόζει από το 1927 στο ψηλότερο σημείο του λόφου, αγναντεύοντας το φυσικό κανάλι, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, αλλά και το περίφημο Λεμονοδάσος στην απέναντι ακτή. Η θέα από το σημείο είναι μαγευτική και αξίζει την επίσκεψη.