Με τον καιρό πια να μας δείχνει το πραγματικό ανοιξιάτικο πρόσωπό του και το Πάσχα να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και οργανώστε μια απόδραση από το κλεινόν άστυ με νησιωτική αύρα. Αν και οι προορισμοί που ακολουθούν δεν προσεγγίζονται με πλοίο, η νησιωτική αίσθηση είναι παντού διάχυτη.

Μέθανα

Μέθανα

Τα Μέθανα αποτελούν ιδανική επιλογή για ήρεμες και γαλήνιες εξορμήσεις, ακόμη και με την οικογένεια, σε έναν τόπο που εμπνέει για ξεκούραση και χαλάρωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό για το οποίο φημίζονται είναι τα ιαματικά λουτρά τους. Η στενή λωρίδα γης που τα συνδέει με τη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε νησί, ενώ η κοντινή απόσταση από την Αττική -δύο ώρες με το αυτοκίνητο- τα καθιστούν ιδανική επιλογή για απόδραση από το κλεινόν άστυ.

Η λουτρόπολη διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι και ένα μικροσκοπικό κατάφυτο νησάκι, αυτό των Αγίων Αναργύρων, ενώ η βόλτα στην περαντζάδα κατά μήκος της θάλασσας προσφέρει όμορφες εικόνες που δημιουργούν την αίσθηση ότι ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, το Βαθύ με το μικροσκοπικό γραφικό λιμανάκι του προσφέρεται για νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα, ενώ διαθέτει και θέα προς τον κόλπο της Επιδαύρου.

Πάργα

Η Πάργα από ψηλά

Η Πάργα είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια γραφική πόλη, με πολύχρωμα κτίρια που φτάνουν μέχρι τα νερά του Ιονίου. Ανηφορίζοντας τα γραφικά σοκάκια προς το λόφο με το κάστρο, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική σε κάθε κουκλίστικο σπίτι. Το φρούριο της Πάργας με την τοξωτή πύλη, τα πολυβολεία, τους προμαχώνες και τα οχυρά κάποτε έπαιξε ζωτικής σημασίας ρόλο για την επιβίωση της πόλης.

Αυτό που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το μικροσκοπικό Νησί της Παναγίας ακριβώς απέναντι από την πόλη, που μοιάζει βγαλμένο από πανέμορφη καρτ ποστάλ. Εκεί δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας και ένα κάστρο κατασκευασμένο από Γάλλους.

Λιμένι

Λιμένι

Ένας μοναδικής ομορφιάς προορισμός στη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν.