Αν η παρακολούθηση μιας ταινίας συνοδευόμενη από ένα απολαυστικό δείπνο αποτελεί πραγματική ιεροτελεστία για τους περισσότερους, τότε η εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο Sublimotion στο Hard Rock Hotel στην Ίμπιζα απογειώνει στην κυριολεξία το όλο concept.

Το εστιατόριο στην Ίμπιζα που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γαστρονομική παράσταση στον κόσμο

Δεν πρόκειται, λοιπόν, μόνο για ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και καινοτόμα εστιατόρια του κόσμου, αλλά το Sublimotion αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του ταξίδι, προσφέροντας σε μόλις δώδεκα άτομα κάθε φορά μια πρωτοφανή εμπειρία φαγητού μέσω του συνδυασμού της γαστρονομικής τέχνης και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Το εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μπουν σε ένα εργαστήριο φαντασίας όπου οι τελευταίες εξελίξεις στη γαστρονομία, τον κινηματογράφο και την τεχνολογία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία που δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει το κοινό. Το Sublimotion, στην ουσία αποτελεί την επέκταση του συνεχώς εξελισσόμενου οράματος του σεφ Paco Roncero, εστιάζοντας στην ουσία στο πώς η γαστρονομία συνδέει και τις πέντε αισθήσεις.

Τα υπερσύγχρονα συστήματα του Sublimotion, τα οποία περιλαμβάνουν οθόνες 360° με πάνω από 7.000.000 pixel και 50.000 φωτάκια, δημιουργούν έναν ζωντανό παλμό για να προκαλέσουν όλες τις αισθήσεις διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία ξεπερνά την εμπειρία ενός κανονικού εστιατορίου, από τον έλεγχο της θερμοκρασίας και των αρωμάτων, μέχρι τη δημιουργία ενός μουσικού περιβάλλοντος κατάλληλου για κάθε περίσταση.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν το απροσδόκητο καθώς δοκιμάζουν το νόστιμο μενού που δημιούργησε ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Roncero αποκλειστικά για το Sublimotion. Η ιδέα του Roncero αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης και πειραματικής ισπανικής κουζίνας, τη χρήση πρώτων υλών άριστης ποιότητας και στη συνέχεια την παρουσίασή τους με μοναδικούς και απροσδόκητους τρόπους, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται κανένας συμβιβασμός στη γεύση.

Οι γεύσεις έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν αναταραχή στις αισθήσεις -από την ανάκληση αναμνήσεων και στιγμών χιούμορ, μέχρι ευχαρίστησης και φόβου-, ενώ οι επισκέπτες του θα πραγματοποιήσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την Ίμπιζα, από τον Βόρειο Πόλο μέχρι τα βάθη της θάλασσας, θα κάνουν μια στάση στο Central Park, τις μπαρόκ Βερσαλλίες ή έναν ανατολίτικο κήπο.

Το γεύμα είναι επίσης εντελώς διαδραστικό, με τους επισκέπτες να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην μαγειρική παράσταση, έτσι ώστε να μπορούν να «ζωγραφίσουν» τη δική τους έρημο, να αναμίξουν το δικό τους κοκτέιλ Bloody Mary σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα ή να φάνε στο τραπέζι (επίσης λειτουργεί ως οθόνη προβολής), στο οποίο μπορεί να πιάσουν τα πιάτα που φαίνονται να αιωρούνται στον αέρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο, με τον κόστος κατ’ άτομο να αγγίζει ακόμα και τα 2.000 δολάρια. Ωστόσο, η εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης του στην κυριολεξία είναι μοναδική καθώς δεν απολαμβάνει ένα απλό δείπνο, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας και μάλιστα τη «μεγαλύτερη γαστρονομική παράσταση στον κόσμο», όπως υποστηρίζουν και οι ιθύνοντές του.