Ένα άγνωστο και μικρό, όμορφο χωριό της Μεσσηνίας παρουσιάζει με ένα υπέροχο βίντεο η ομάδα Walking in Hellas, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε έναν ήρεμο και ήσυχο προορισμό της Πελοποννήσου.

Ο οικισμός της Ασπροπουλιάς, σε απόσταση μόλις 12 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας διαθέτει λίγο παραπάνω από 100 μόνιμους κατοίκους και είναι χτισμένος στο καταπράσινο σκηνικό του μεσσηνιακού κάμπου, με τις εικόνες από ψηλά πραγματικά να εντυπωσιάζουν.

Μέχρι το 1928 ήταν γνωστή ως Μπισμπάρδι, ενώ αναφέρεται και στο β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή και σύμφωνα με τον Έλληνα λόγιο είχε πληθυσμό 420 κατοίκων. Το μικρό χωριό που διαθέτει το δικό του πολιτιστικό σύλλογο διακρίνεται για τις εκκλησίες του, πιο χαρακτηριστική όλων εκείνη της Ζωοδόχου Πηγής στην κεντρική πλατεία, με το σημαντικότερο πανηγύρι του χωριού να είναι εκείνο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι κοντά στην περιοχή σώζονται μέχρι σήμερα ερείπια των αρχαίων ρωμαϊκών λουτρών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.