Με την πανδημία να έχει «γονατίσει» το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιωτικού κλάδου παγκοσμίως, υπάρχει ένας προορισμός στον πλανήτη που αυτήν τη στιγμή, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, αντιμετωπίζει το θέμα του υπερτουρισμού!

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο μέρος, άγνωστο στο ευρύ κοινό, στο οποίο αυτήν την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί τουρίστες, σύμφωνα με το CNN Travel. Ο λόγος για τα νησιά Chatham, στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού, που αποτελούν τον πιο hot προορισμό για τους Νεοζηλανδούς. Σε απόσταση 500 μιλίων ανατολικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, υπάγονται στη Νέα Ζηλανδία.

Και καθώς τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν ως επί το πλείστον κλειστά και οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους της να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτήν τη στιγμή, τα συγκεκριμένα νησιά έχουν γίνει ο πιο περιζήτητος προορισμός για το 2020.

Πώς βρέθηκαν στην κορυφή των επιλογών

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα νησιά Chatham -τα δύο κατοικημένα νησιά τους είναι τα Chatham και Pitt- προσελκύουν ετησίως περί τους 2.000 τουρίστες, με τους μόνιμους κατοίκους να ανέρχονται στους 700. Ωστόσο, το 2020 για τα συγκεκριμένα νησιά δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά.

Και αν και η απομακρυσμένη τοποθεσία τους τόσα χρόνια έμοιαζε με αρνητικό παράγοντα για να τα επισκεφτούν οι Νεοζηλανδοί, φέτος, περισσότερο από ποτέ αυτή η απόσταση μοιάζει με το απόλυτο πλεονέκτημά τους με τα απέραντα λιβάδια από ακτινίδια να κάνουν τους επισκέπτες τους να νιώθουν εντελώς ελεύθεροι, σαν να βρίσκονται σε διακοπές σε μακρινούς προορισμούς, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να ελεγχθούν για Covid.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευα του CNN Travel η ζήτηση στα νησιά υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, με την Jackie Gurden, υπεύθυνη τουρισμού των νησιών, να εκτιμά ότι υπάρχουν συνολικά 150 κλίνες στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τους ξενώνες των νησιών.

Και ενώ η συνήθης τουριστική σεζόν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, διαρκούσε από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, οι μέχρι τώρα κρατήσεις δείχνουν ότι αυτή θα παραταθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.