Εξερευνώντας την υπέροχη Ελλάδα, διαπιστώνεις πόσες πολλές ομορφιές μπορεί να συναντήσεις και πόσα μέρη με πλούσια ιστορία υπάρχουν που δεν τα γνωρίζεις. Μικρά ή μεγάλα χωριά που έχουν να σου πουν τα δικά τους μυστικά και την δική τους παράξενη ιστορία να αφηγηθούν. Ένα τέτοιο χωριό, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv  είναι και η Καμένη Χώρα στα Μέθανα.

Ένα μικρό ελληνικό χωριό χτισμένο στην πραγματικότητα πάνω στη λάβα. Εκεί, στο ηφαίστειο των Μεθάνων. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές και ξέρεις ότι δε θα τις συναντήσεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Αξίζει να βρεθείς εκεί, 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Καμένη Χώρα, το ελληνικό χωριό πάνω στη λάβα

Το ιδιαίτερο αυτό ελληνικό χωριό είναι μια μικρή γωνιά της Ελλάδας που μετρά περίπου 15 κατοίκους. Αν βρεθείς εκεί θα διαπιστώσεις ότι πράγματι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο χωριό. Τα πετρώματα  που υπάρχουν σε αυτό το ελληνικό χωριό, στην Καμμένη είναι πολύ μαύρα. Τριγύρω μπορεί να δει κανείς εύφορη γη με μεγάλους πευκώνες. Ακόμη κι όταν κοιτάς από τον δορυφόρο την Καμένη Χώρα, βλέπεις ότι αυτή  σου προσφέρει μία εικόνα μοναδική που δεν περιγράφεται με λέξεις.

Ανάμεσα σε ελαιώνες βρίσκονται χτισμένα τα σπίτια, μέσα στη λάβα ή ακόμη και από λάβα. Πρόκειται για έναν οικισμό που μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής και συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με ένα ηφαίστειο στους πρόποδες του. Άκρως εντυπωσιακό και παράξενο είναι το γεγονός ότι οι σπηλιές στην Καμένη Χώρα χρησιμοποιούνται ως ψυγεία λόγω της θερμοκρασίας τους.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, πολλά και ακριβή στοιχεία για το πότε δημιουργήθηκε ακριβώς το χωριό Καμένη Χώρα. Όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα «Τροιζηνιακά» υπήρξε μια έκρηξη ηφαιστείου και εμφάνιση θερμών πηγών για πρώτη φορά στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. Όσον αφορά, τώρα, την τελευταία έκρηξη του κρατήρα, που βρίσκεται στην Καμμένη Χώρα. σε ύψος 417 μ., θεωρείται ότι σημειώθηκε το 276 π.Χ.

Πώς θα πας στην Καμένη Χώρα

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο χωριό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πόσες φορές εξάλλου σου δίνεται η ευκαιρία να πας σε ένα χωριό φτιαγμένο πάνω στη λάβα και από λάβα;

Οι εικόνες από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube μιλούν από μόνες τους…