Η βελγική εφημερίδα «Le Soir» προτείνει ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ελλάδα στους αναγνώστες της, προτρέποντάς τους να δουν ταινίες που θα τους μεταφέρουν από το σαλόνι τους στους υπέροχους ελληνικούς προορισμούς.

«Έχετε όρεξη να ταξιδέψετε χωρίς να εγκαταλείψετε το σαλόνι σας; Προορισμός η Ελλάδα, τα νησιά της, τα γαλάζια νερά της… έχοντας παρέα διάσημους ηθοποιούς» αναφέρει η «Soir» προτείνοντας μια σειρά κλασικών φιλμ και έχοντας αναρτήσει παράλληλα και αντίστοιχα βίντεο.

Πρώτη ταινία στη λίστα είναι ο «Αλέξης Ζορμπάς» του 1964, ενώ ακολουθεί ο Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο φιλμ «Για τα μάτια σου μόνο» με μεγάλο μέρος να έχει γυριστεί στην Κέρκυρα.

Στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκεται και «Το Απέραντο Γαλάζιο», γαλλική ταινία του Λικ Μπεσόν της οποίας γυρίσματα είχαν γίνει και στην Αμοργό.

Παράλληλα, «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», γυρισμένο στην Κεφαλονιά, με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, αλλά και το «Mama Mia» με σκηνές στη Σκιάθο και τη Σκόπελο είναι μεταξύ των επιλογών της «Soir».