Δέος!…Αυτό είναι το πρώτο συναίσθημα που περιγράφεται στα μάτια όλων όσων αντικρίζουν για πρώτη φορά το νησί της Σαντορίνης!

Με μοναδική στον κόσμο θέα, η Θήρα, το νησί που γεννήθηκε από τα σωθικά της βροντής σύμφωνα με τον Οδυσσέα Ελύτη, με το καμωμένο από ηφαίστειο χώμα της, την άγρια ομορφιά της καλντέρας και το μοναδικό, ιδιαίτερο ηλιοβασίλεμα της, πρώτη φορά μετά από χρόνια ξαναβρίσκει το φυσικό της ηχόχρωμα εξαιτίας βέβαια μιας δυσάρεστης συγκυρίας.

Η πανδημία του κορονοϊού, η οποία από τις αρχές του Ιουλίου περνάει μια νέα φάση έξαρσης σε αρκετές χώρες ευτυχώς δεν βρήκε την Ελλάδα απροετοίμαστη. Με τις σωστές κινήσεις που έγιναν και αφού πέρασαν οι πρώτοι δύσκολοι μήνες το καλοκαίρι θα έδινε στην χώρα μας να πάρει λίγο τα πάνω της καθώς ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας και είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της χώρας

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης από αυτό το πανέμορφο νησί έδωσε και επίσημα το σύνθημα της τουριστικής περιόδου για το 2020 με φόντο το πολυδιαφημισμένο ηλιοβασίλεμα.

Όμως τα άσχημα νέα που έρχονται από Αμερική και Αυστραλία που είναι και οι βασικοί επισκέπτες αυτού του νησιού και οι σημαντικότεροι μαζί φυσικά με τους Κινέζους για την οικονομική ευημερία του κάνει ουσιαστικά το νησί να προσπαθεί να αναπνεύσει οικονομικά τουλάχιστον για φέτος από την εγχώρια τουριστική αγορά.

Έτσι λοιπόν μια σπάνια ευκαιρία θα έχουν όσοι βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στη Σαντορίνη. γιατί θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το νησί της Θήρας μετά από πολλές δεκαετίες απελευθερωμένο από τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονταν και γέμιζαν στην κυριολεξία κάθε γωνιά αυτού του μικρού νησιού, επιστρέφει στο φυσικό του τοπίο. Η υπέρμετρη τουριστική ανάπτυξη οδήγησε στο να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα νησιά της Μεσογείου. Άλλαξε και η ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Αυτή λοιπόν τη χρονιά που όλοι βιώνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον κόσμο να επισκεφτεί την Σαντορίνη, να αφουγκραστεί τους ήχους του νησιού, να νιώσει την αύρα του, να εκστασιαστεί με την σπάνια ομορφιά των βράχων του και να παρασυρθεί στο συναίσθημα σεβασμού και αναγνώρισης της δύναμης που εκπέμπει.

Αν κάποια στιγμή σκεφτόσουν ότι δεν υπάρχει λόγος να βρεθείς στα Φηρά για να βγάλεις φωτογραφίες απέναντι τη Θηρασιά ,στην Οία και στο Φηροστεφάνι να απολαύσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, να περπατήσεις ήρεμα στο ηφαίστειο ή να κάνεις το μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του νησιού επειδή θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου που δεν θα μπορείς να αναπνεύσεις και να κουνηθείς από τον υπερβολικό κόσμο που κατέκλυζε επί χρόνια σχεδόν κάθε σπιθαμή των μόλις 76,19 τετραγωνικών μέτρων του νησιού σου προτείνουμε να κοιτάξεις τις παρακάτω φωτογραφίες και να το ξανασκεφτείς!