Με εγκωμιαστικά αφιερώματα από τους βρετανικούς Times το 2016 και αφιέρωμα του Guardian το 2017 το νησάκι της Αμμουλιανής άρχισε να μπαίνει στην ταξιδιωτική ατζέντα όσων μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν την ύπαρξή του.

Οι υπέρμαχοι, ωστόσο, του «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» γνωρίζουν πολλά χρόνια τώρα ότι στον κόλπο του Αγίου Όρους, κρύβεται μια μικρή πράσινη όαση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μικρός, επίγειος παράδεισος.

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τρυπητή, από εδώ ξεκινούν δρομολόγια με φέρι για την Αμμουλιανή, και πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, το οποίο προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις στον επισκέπτη του.

Με υπέροχη γραφική ομορφιά και παραλίες με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, τα τοπία που αντικρίζει κανείς εδώ μπορούν να συγκριθούν και να «νικήσουν» σε γοητεία δημοφιλείς, εξωτικούς προορισμούς.

Για το μικρό μέγεθός της, απλώνεται σε μόλις 4,5 χλμ., η Αμμουλιανή διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, με χρυσαφένια αμμουδιά ή μικρούς, απομονωμένους κόλπους, οι οποίοι προσεγγίζονται και με τα πόδια. Από τις πιο ιδιαίτερες ακρογιαλιές που θα συναντήσει κανείς εδώ οι Αλυκές, η Μεγάλη Αμμουδιά και ο Άγιος Γεώργιος.

Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει για τους επισκέπτες της η Αμμουλιανή, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στις ακρογιαλιές της. Μια βόλτα στον οικισμό του μικρού νησιού κάνει τον χρόνο να σταματά, με σημείο αναφοράς του τον παραδοσιακό Αρσανά, το παλιό ναυπηγείο στο λιμάνι της, όπου οι Αγιορείτες μοναχοί φύλασσαν τις βάρκες τους από την κακοκαιρία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.