Aegean: Θετικά τα μέτρα, αλλά πολύ μικρά τα μεγέθη σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ

«Θα παλέψουμε κυρίως με τις δικές μας δυνάμεις, τα δικά μας αποθεματικά», σημειώνει η εταιρεία


ΤΑΞΙΔΙ
18:31
28/05/2020
Aegean: Θετικά τα μέτρα, αλλά πολύ μικρά τα μεγέθη σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ
3
loading

Η Aegean με ανακοίνωσή της τονίζει ότι το κυβερνητικό πακέτο στήριξης των αερομεταφορών είναι θετικό, αλλά μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες.

«Τα μέτρα για τον κλάδο, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι θετικά, αλλά τα μεγέθη είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Aegean.

Η εταιρεία δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν όλο τον κλάδο, εταιρείες αεροδρομίων, επίγειας εξυπηρέτησης και φυσικά αεροπορικές, μικρές και μεγάλες, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο, χωρίς ειδικά πλεονεκτήματα για καμία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η AEGEAN είναι μία εταιρεία με εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Στο παρελθόν ξεπεράσαμε κρίσεις, δουλεύοντας συγκροτημένα, επίμονα και ομαδικά με τους ανθρώπους μας.

Καταφέραμε μέσα από συλλογική προσπάθεια να πολλαπλασιάσουμε τους προορισμούς μας, τους επιβάτες μας, τη στήριξή μας στον τουρισμό, αλλά και στα έσοδα του κράτους, φτάνοντας να αποδίδουμε 400 εκ. ευρώ ετησίως, σε δημόσιο και υποδομές της χώρας.

Όπως κάναμε στο παρελθόν, θα κάνουμε και τώρα. Είναι αλήθεια όμως, ότι αυτή η κρίση είναι διαφορετική σε ένταση, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο μας και με άγνωστη διάρκεια. Η θωράκιση με ταμειακά αποθέματα ύψους 510 εκ. ευρώ, που διατήρησαν οι μέτοχοι εντός εταιρείας και η στήριξη των τραπεζών, μας δίνει κάποιο χρόνο να προσαρμοστούμε.

Τα μέτρα για τον κλάδο, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι θετικά, αλλά τα μεγέθη είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Αφορούν όλο τον κλάδο, εταιρείες αεροδρόμιων, επίγειας εξυπηρέτησης και φυσικά αεροπορικές, μικρές και μεγάλες, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο, χωρίς ειδικά πλεονεκτήματα για καμία.

Το βασικό μέτρο αφορά τη στήριξη των εργαζομένων. Το πρόγραμμα διασφαλίζει για τους εργαζόμενους έως 31/12/2020 τη μερική κάλυψη (ύψους 60%) της απώλειας εισοδήματος, στην περίπτωση μειωμένης απασχόλησης (Συν-Εργασία). Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν σε όλη την ΕΕ, με τα περισσότερα, ιδίως στη Βόρεια Ευρώπη, να προβλέπουν σημαντικά μεγαλύτερη στήριξη στο κόστος εργασίας του εργοδότη. Τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν και να εξελιχθούν. Είναι αναγκαίο να επεκταθεί η ισχύς τους, ως την αρχή της τουριστικής περιόδου του 2021.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα, η AEGEAN κάνοντας χρήση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, στο όποιο έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις, θα υποβάλει διακριτά αιτήματα δανεισμού προς τις 4 ελληνικές τράπεζες: Alpha Bank, EUROBANK, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις οριζόντιες προβλέψεις, η εγγύηση του κράτους ορίζεται στο 80% για δάνεια διάρκειας έως 5 ετών και ύψους έως του 25% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Εμείς θα αιτηθούμε για συνολικό ποσό 150 εκ ευρώ, δηλαδή μόνο για το 11% του κύκλου εργασιών μας.

Η AEGEAN πάλι θα παλέψει κυρίως με τις δικές της δυνάμεις, τα δικά της αποθεματικά, τους δικούς της ανθρώπους. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε. Η προσπάθεια προσαρμογής θα γίνει σε όλες τις κατευθύνσεις, προμηθευτές, αεροδρόμια και παραγωγικότητα.

Ο στόχος είναι να φέρουμε τους επιβάτες και πάλι κοντά μας, με προσήλωση στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να συμβάλουμε μαζί με άλλους φορείς στη σταδιακή, δύσκολη, επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο ρόλος του κράτους για πρωτοβουλίες που θα περιορίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα παραμείνει σημαντικός.

Ο δρόμος της αντιμετώπισης των συνεπειών θα είναι δύσκολος με ανάγκη για συνεργασία και επίπονες προσαρμογές από όλα τα μέρη. Όπως πάντα, θα κάνουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις και με υπερηφάνεια, που μία ελληνική εταιρεία, στην αρχή μιας τέτοιας κρίσης, βρέθηκε υγιής και, έστω και λίγο, περισσότερο ανθεκτική από πολλές άλλες και πολύ μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ε δε θα σας πούμε και μπράβο

  Πλέον μάγκες ζούμε σε ένα μετά-καπιταλισμό, όπου όταν τα πράγματα πάνε καλά θέλουν οι επιχειρήσεις την ελεύθερη αγορά και την απουσία κρατικών παρεμβάσεων, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ζητούν προγράμματα διάσωσης. Να σας εξηγήσω λίγο, τα προγράμματα διάσωσης σημαίνουν να τους διασώσετε εσείς, τα θύματα οι φορολογούμενοι
  Έχω δικιά μου επιχείρηση χρόνια, ΠΟΤΕ δεν βασίστηκα στο έλεος του κράτους ούτε θα είχα το θράσσος οι πελάτες μου να διασώνουν με τους φόρεις την επιχείρησή μου. Δηλαδή, στο κέρδος θα μαι μόνος και στη ζημιά θα στε όλοι συνέταιροι, αυτό λέει η λογική τους

 2. avatar 124

  Εκεί στην Aegean μήπως θυμάστε ποιον είχατε καλεσμένο , ( έβγαλε και έναν μικρό λόγο ), στην παρουσίαση των καινούριων αεροπλάνων που παραλάβατε; Τον Φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος.

  1. avatar Κερασμενο

   Ο Βγενοπουλος τον τοτε Φεβρουαριο και ο Κουλημαρεβαμπιλντεμπεργκ τον τελευταιο !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει