Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την προστασία των επιβατών, των εργαζομένων στην αεροδρομιακή κοινότητα και του ευρύτερου κοινού, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του.

Μπορείτε να δείτε εδώ τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους ταξιδιώτες και τους εργαζόμενους στα ελληνικά αεροδρόμια.

Ειδικότερα, όπως σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έχει τεθεί σε ισχύ μία σειρά μέτρων που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ενισχυμένες διαδικασίες παρακολούθησης των πτήσεων, παρουσία γιατρών και άλλου προσωπικού έκτακτης ανάγκης, όπως επίσης και παροχή πληροφοριακού υλικού με στόχο την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση.

Οι σχετικές πληροφορίες και οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, είναι διαθέσιμες σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

Υλικά προφύλαξης παρέχονται στους εργαζόμενους και απολυμαντικό υγρό είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 400 σημεία στους αεροσταθμούς. Οι επιφάνειες, με ιδιαίτερη έμφαση στις συχνά χρησιμοποιούμενες, καθαρίζονται και απολυμαίνονται με υλικά ειδικών και κατάλληλων προδιαγραφών. Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο ενημερώνονται διαρκώς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19 και με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την αποφυγή διασποράς.