Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια εκεί έξω που χαρίζουν εμπειρίες στα όρια, εξερευνώντας απάτητες γωνιές του πλανήτη μας.

Του πλανήτη μας όμως, άλλη μια από τα ίδια δηλαδή! Γιατί εδώ θα μιλήσουμε για ένα από αυτά τα ταξίδια που ονειρευόταν διαχρονικά η ανθρωπότητα και σήμερα είναι δυνατό.

Βγαλμένο κατευθείαν από την επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας, αν έχετε 55 εκατ. δολάρια (50 εκατ. ευρώ) να διαθέσετε, τότε το περίφημο υπερπολυτελές και αδιανόητα ακριβό ταξιδιωτικό γραφείο Roman & Erica, Inc είναι εδώ για να σας βγάλει εκτός κόσμου.

Σε συνεργασία με την Axiom Space, τον ιδιώτη διάδοχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η Roman & Erica από το Μανχάταν στέλνει όπου να ναι τους πρώτους διαστημικούς ταξιδιώτες σε τροχιά γύρω από τη Γη. Στα 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Η αλμυρή τιμή περιλαμβάνει 10ήμερη διαμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και 15 εβδομάδες προετοιμασίας με πεπειραμένους αστροναύτες και δοκιμαστικές πτήσεις με τον πύραυλο της SpaceX του Elon Musk. Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της NASA στο Χιούστον.

Αν θέλεις μάλιστα να παραμείνεις στο Υπερπέραν για 60 ημέρες, παρέχεται και αυτή η δυνατότητα, έναντι 80 εκατ. δολαρίων πια. Και βέβαια, επειδή λέμε Διάστημα, δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλειφθούν οι ανέσεις και η πολυτέλεια. Κάθε άλλο!

Τα προσωπικά καταλύματα είναι σχεδιασμένα από τον Philippe Starck, διαθέτοντας τεράστια ανοίγματα για χορταστικές ματιές στη Γη από ψηλά. Αλλά και φούρνο μικροκυμάτων, ηχοσύστημα και πρόσβαση στο ίντερνετ.

«Ο διαστημικός τουρισμός θα είναι η νέα κανονικότητα σε 100 χρόνια, αλλά για την ώρα είναι ένα ανεξερεύνητο έδαφος που διαθέτει άπειρες δυνατότητες για να βιώσει ο καταναλωτής».

Θέσεις υπάρχουν ακόμα για την πρώτη αποστολή του 2020. Τρεις έχουν αγοράσει μέχρι στιγμής το μαγικό χαρτάκι. Το αναφέρουμε απλώς…