Η ιστιοπλοΐα θυμίζει άλλες εποχές, βάζοντας τη νοσταλγία και τη ρομαντικότητα σε πρώτο πλάνο, εκεί που ο κόσμος των μηχανοκίνητων γιοτ χαρίζει σύγχρονες ανέσεις και πολυτέλειες.

Γιατί να πρέπει να διαλέξεις όμως; Αυτό αναρωτιέται το Osseo Sailing Yacht Concept, που ευαγγελίζεται έναν άλλο τρόπο να κινείσαι με τη βοήθεια του ανέμου.

Το πρωτοποριακό σκαρί των 72 μέτρων από γραφένιο και ανθρακόνημα το κάνει ιδιαιτέρως ελαφρύ, την ίδια ώρα που του παρέχει και αντοχή στη δολιοφθορά της διάβρωσης.

Το υπεροπολυτελές ιστιοφόρο στεγάζει με τιμή και καμάρι 12 ανθρώπους και είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Ο κομψότατος σχεδιασμός του Igor Jankovic αντιστάθηκε στις θηριώδεις μηχανές των megayachts, επιλέγοντας τη δοκιμασμένη συνταγή του πατροπαράδοτου ανέμου.

Ο οποίος είναι εξάλλου και ο μόνος αναχρονισμός στη σχεδιαστική φιλοσοφία του σέρβου designer, καθώς όλο το άλλο σκάφος είναι ένας μικρότερος ή μεγαλύτερος τεχνολογικός θρίαμβος.

Όπως οι υψηλές επιδόσεις του στα πάντα, από τα τεχνικά χαρακτηριστικά μέχρι και το επίπεδο πολυτέλειας και ανέσεων.

Λιτό και σοφιστικέ, πομπώδες και διακριτικό ταυτοχρόνως, το Osseo παραμένει για την ώρα σε στάδιο concept. Αν θα βγει ποτέ στα νερά, θα φανεί…