Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, ο νέος γαστρονομικός «ναός» της καντονέζικης κουζίνας (συναντάται κυρίως στη νότια Κίνα) ακούει στο όνομα Duddell’s και πρόκειται για το «αδερφάκι» του ομώνυμου φημισμένου και δύο φορές βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτός του ότι η αγγλική πρωτεύουσα απέκτησε ένα εστιατόριο που τιμά, σέβεται και μυεί τον κόσμο στα μυστικά της καντονέζικης κουζίνας, το Duddell’s διαθέτει ακόμη ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει συγκριτικά με τα υπόλοιπα εστιατόρια στην πόλη.

Στεγάζεται στο κτήριο όπου λειτουργούσε η ιστορική εκκλησία του Αγίου Θωμά, στη London Bridge, σε απόσταση αναπνοής από το πολυφωτογραφημένο The Shard (το ψηλότερο κτήριο στο Λονδίνο) και την διάσημη Borough Market.

Το κτήριο που αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής Queen Anne, διαθέτει το χαρακτηριστικό κόκκινο τούβλο στην εξωτερική του όψη, με τα ψηλά παράθυρα από βιτρό να προδιαθέτουν για την πρότερη χρήση του.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, το κοινό καλωσορίζεται σε έναν υπέροχο χώρο, που έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια από τα στοιχεία της εκκλησίας, ενώ η όλη διαμόρφωσή του και η μοντέρνα αισθητική του –φέρει την υπογραφή του Michaelis Boyd– είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά tea houses του Χονγκ Κονγκ κατά την δεκαετία του 1960.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής το χαρακτηριστικό ξύλινο, εκκλησιαστικό όργανο και ο βωμός που κυριαρχούν στο χώρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Συμπληρωματικά, εντυπωσιακοί, χρυσοί πολυέλαιοι, πλακάκια σε ζωντανό πράσινο χρώμα και μια επιβλητική μπάρα (από τις προσθήκες που έγιναν στο χώρο καθώς κάτι τέτοιο δεν υπήρχε προηγουμένως) στα στοιχεία που δημιουργούν τη ρετρό ατμόσφαιρα του εστιατορίου, στην οποία συνυπάρχει αρμονικά το παλιό με το μοντέρνο.

Αναφορικά με την κουζίνα του, το Duddell’s σερβίρει αυθεντικά, κινέζικα πιάτα από τα καλύτερα στην πόλη. Στα συνώνυμα με αυτό τα χαρακτηριστικά dim sum τα οποία μπορεί να απολαύσει κάποιος στο dim sum open bar και τα εξαιρετικά νουντλς που προκαλούν ευχάριστες «εκρήξεις» στον ουρανίσκο. Στα συν και τα cocktails που σερβίρονται στο μπαρ.

Ακολουθώντας πιστά τα βήματα του εστιατορίου στο Χονγκ Κονγκ, που λειτουργεί από το 2013, το Duddell’s στο Λονδίνο λειτουργεί ταυτόχρονα ως εστιατόριο και γκαλερί, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει στον υπέροχο χώρο του τόσο τους απανταχού foodies του Λονδίνου, όσο και τους λάτρεις της τέχνης.