Πόλος έλξης διεθνών τουριστικών πρακτόρων θα γίνει το επόμενο διάστημα η Αθήνα, με αφορμή την τουριστική έκθεση, 5η Athens International Tourism Expo, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την έκθεση θα πλαισιώσουν περισσότεροι από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και 150 Hosted Buyers από 40 χώρες.

Τιμώμενη χώρα θα είναι ο Λίβανος και την ίδια στιγμή στην έκθεση θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του τουρισμού από τους κορυφαίους εκθέτες οι δυνατότητες της τουριστικής βιομηχανίας, οι τουριστικοί προορισμοί, όλα τα είδη τουρισμού, αλλά και τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων.

Τη κρατική αυτή συμμετοχή του Λιβάνου έχει αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα.

Στο περίπτερό του θα φιλοξενήσει πολλές λιβανέζικες τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες Έλληνες ξενοδόχους, τουριστικούς επιχειρηματίες αλλά και με Travel Agencies και DMC που θα συμμετέχουν στην έκθεση είτε ως εκθέτες είτε ως επισκέπτες.

Πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις και Forum που διοργανώνουν το υπουργείο Τουρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, καθώς και οι ρωσικές εταιρίες Profi. Travel & Yandex και Leadertech, η έκθεση αναμένεται να κεντρίσει, για ακόμα μία φορά, το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς.

Μεγάλη καινοτομία της Έκθεσης θα είναι το «χτίσιμο» και η παρουσίαση του Digi Smart Hotel που έρχεται με δύο πιλοτικά «έξυπνα» δωμάτια που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσφέροντας εκπλήξεις και gadgets τόσο στο σχεδιασμό τους, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές τους.