Κεφάτα φεστιβάλ, σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα και κουζίνα που φημίζεται για το καλύτερο φαγητό σε όλο το Μεξικό.

Η Οαχάκα είναι η ενσάρκωση της γοητείας του νότιου Μεξικού γεμάτη με τη ζωντάνια και το πάθος των κατοίκων της, ρίζες στον αρχαίο πολιτισμό των Ζαποτέκ και ισπανικό αποικιακό αρχιτεκτονικό ύφος

Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με αξιοθέατα όπως το θέατρο Μασεντόνιο Αλκάλα ενώ απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τους βραχώδεις σχηματισμούς Χιέρβε ελ Άκουα.

Στην κεντρική πλατεία Ζocalo ο επισκέπτης θα νιώσει το σφυγμό της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία Alameda de Leon με τον μπαρόκ καθεδρικό, την οδό Αlcala με τα αποικιοκρατικής εποχής κτίρια και την εκκλησία της πόλης Santo Domingo με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο.

Οι αγορές της πόλης είναι πλούσιες και «αναστατώνουν» κάθε λάτρη του φαγητού. Στην τεράστια αγορά Central de Abastos βρίσκει κανείς βιολογικά και ντόπια προϊόντα και στη Mercado de 20 Noviembre τραγανές… ακρίδες, τυρί quesillo ενώ μπορεί να ψήσει μόνος του κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, κρεμμύδια και πιπεριές στον ειδικό χώρο barbecue.

Η πόλη φημίζεται για τη λαϊκή χειροτεχνία της που βρίσκει κανείς στις αγορές Juarez, De Abastos και 20 de Noviembre.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

oaxakamapΟαχάκα / Μεξικό

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσος (1 ευρώ ισοδυναμεί με 20 πέσος)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λονδίνου και Μέξικο Σίτι είναι 21 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 21 ώρες και 25 από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης και Μέξικο Σίτι.

ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ ΟΑΧΑΚΑ ΜΕΞΙΚΟ