Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους η ροζ πόλη της Γαλλίας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας, κοντά στα Πυρηναία Όρη.

Η Τουλούζη ονομάστηκε έτσι από τους ντόπιους λόγω των ροδόχρωμων τούβλων των σπιτιών της, απλωμένα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν. Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι, είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Η αρχοντική πολιτεία στην καρδιά της ιστορικής περιοχής του Λανγκεντόκ προσφέρει ειδυλλιακές στιγμές διακοπών και ιδιαίτερες γεύσεις. Στις τοπικές της σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν τα ντόπια λουκάνικα, το cassoulet, δηλαδή χοιρινό κρέας με φασόλια και το φουαγκρά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τουλούζης και είναι χτισμένο, σε νεοκλασικό ύφος, με το χαρακτηριστικό ροζ τούβλο.

Ακόμη, το Château d’Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, τον Καθεδρικό ναό του Saint-Etienne και το Cité de l’espace, ένα πάρκο αστροναυτικής εξερεύνησης.

Η πόλη φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της Airbus όπου μπορεί να δει κανείς τον τρόπο κατασκευής των πιο σύγχρονων αεροσκαφών του κόσμου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ

Τουλούζη / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βαρκελώνης και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΓΑΛΛΙΑ