Η Λίμνη Πλαστήρα είναι το ίδιο εντυπωσιακή όλες τις εποχές του έτους. Η θέση που βρίσκεται είναι ιδιαίτερα προνομιακή, αφού απέχει 325 km από την Αθήνα και 250 km από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν μακριά από τους ήχους της πόλης αλλά και να χαθούν μέσα σε αυτές τις μαγικές εικόνες, ενός άκρως εντυπωσιακού τοπίου, συνδυάζοντας τη σύντομη εξόρμηση με ονειρεμένες διακοπές.

Η περιοχή από την αρχαιότητα ονομαζόταν Νεβρόπολη και στη θέση της λίμνης έρεε ο ποταμός Ταυρωπός. Ύστερα από επιμονή του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα να δώσει λύση στο πρόβλημα άρδευσης του Θεσσαλικού Κάμπου και των γύρω περιοχών, δημιουργήθηκε ένα φράγμα, που αποταμίευε βρόχινο νερό. Έτσι προέκυψε η λίμνη που ονομάστηκε Λίμνη Πλαστήρα.

Η Λίμνη Πλαστήρα σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε έναν παράδεισο και ο επισκέπτης, εκτός από το να θαυμάζει την μοναδική ομορφιά της, έχει πολλές επιλογές, ώστε να περάσει ακόμα πιο ευχάριστα την ώρα του.

Στην περιοχή θα βρείτε πολλά καταλύματα και παραδοσιακούς ξενώνες, που «δένουν» απόλυτα με το ρομαντικό φόντο της περιοχής, ταβέρνες με εκλεκτή κουζίνα, cafe, μπαρ και πολλά ακόμη.  Άλλωστε η περιοχή συνεχώς εξελίσσεται χωρίς να χάνει όμως ούτε στιγμή τη γραφικότητά της. Πρόκειται για έναν ολόκληρο κόσμο, που περιστρέφεται γύρω από αυτό το ήρεμο, υδάτινο αριστούργημα και χαρίζει απλόχερα στιγμές απόλυτης ηρεμίας και ξεκούρασης.

Η περιοχή προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα όπως: ορειβασία, ψάρεμα, πεζοπορία, κυνήγι, ιππασία, ποδηλασία, ανεμοπτερισμό. Μια ακόμη εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει η επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Νεράιδα. Υπάρχει ακόμα παρατηρητήριο, για να απολαύσει κανείς την ομορφιά της περιοχής καθώς και τα σπάνια πουλιά που συχνάζουν στη λίμνη, μέσα από μια καθ’ όλα πανοραμική θέα.

Στη γύρω περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κέντρο Ιστορικών Μελετών “Νικόλαος Πλαστήρας” με πληθώρα σημαντικών αντικειμένων, έκθεση φωτογραφίας και προσωπικά αντικείμενα του Νικόλαου Πλαστήρα. Ακόμη, το παλιό Δημοτικό σχολείο στο Νεοχώρι όπου λειτουργεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής, το Βοτανικό κήπο στον οποίο «φιλοξενούνται» διάφορα είδη χλωρίδας και το Δασικό χωριό «Δρυάδες».

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο γνωστό εκτροφείο πέστροφας, να δείτε από κοντά πώς γίνεται η εκτροφή και φυσικά αν θέλετε να αγοράσετε, μιας και φημίζεται για τη νοστιμιά της.

Πηγή: www.hotelsline.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.