Ένα εκπληκτικό σούπερ γιοτ που περιλαμβάνει κι έναν μικρό καταρράκτη σχεδίασε μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Το «Stiletto» είναι ένα καινοτόμο σκάφος 351 ποδών που, αν κατασκευαζόταν σήμερα, θα ήταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ του κόσμου. Διαθέτει τον δικό του… καταρράκτη, που είναι και το φόντο της μίας από τις πισίνες του. Έχει βέβαια και δεύτερη πισίνα, γυμναστήριο, σπα και μεγάλο σαλόνι, γυάλινο ασανσέρ και ελικοδρόμιο.

Το «Stiletto» είναι δημιούργημα της εταιρείας Oceanco που έχει κατασκευάσει πολλά σούπερ γιοτ στα ναυπηγεία της στο Alblasserdam της Ολλανδίας την τελευταία 20ετία.

Το φουτουριστικό του design περιλαμβάνει κι εκπληκτικό σχεδιασμό εσωτερικού χώρου που σπάνια βλέπουμε σε σούπερ γιοτ.

Το διώροφο σαλόνι του έχει ταβάνι στα έξι μέτρα, μπαρ, μπαλκόνι με πανοραμική θέα και φωτίζεται με το φως του ήλιου που περνά και φτάνει μέχρι την «καρδιά» του σκάφους.

Για τη μετακίνηση μεταξύ των ορόφων του υπάρχει εντυπωσιακή σκάλα αλλά κι ένας γυάλινος ανελκυστήρας.

Σχεδιασμένο από τον Ken Freivokh, το Stiletto μπορεί να φιλοξενήσει 16-18 άτομα και διαθέτει μία σουίτα, έξι καμπίνες επισκεπτών και μία καμπίνα VIP που μπορεί να χωριστεί σε δύο. Προβλέπεται επίσης η διαμονή 30 μελών πληρώματος.

«Είναι ένα σούπερ γιοτ που υπερβαίνει όλες τις προκαταλήψεις σχετικά με το σχεδιασμό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού του», δηλώνει η Oceanco, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το Stiletto έχει μέγιστη ταχύτητα 18,5 κόμβων και υβριδική κίνηση με δύο μηχανές ντίζελ κι έναν ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει αθόρυβη λειτουργία.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα ανακύκλωσης της ενέργειας.

oceanco5 oceanco4 oceanco3 oceanco6 oceanco2 oceanco1