Με στόχο την τόνωση του χιονοδρομικού τουρισμού στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό πακέτο που φέρει την επωνυμία «Αll inclusive ski Kalavrita».

Το συγκεκριμένο πακέτο, όπως τονίζεται, πωλείται on-line μέσα από την ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού και περιλαμβάνει το ski pass, τη διαμονή, ένα γεύμα και την ενοικίαση του εξοπλισμού σκι ή snowboard σε τιμές από 50 ευρώ το άτομο και ισχύει τις καθημερινές για όλη τη χιονοδρομική περίοδο 2010-2011.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με μια ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση που απέστειλε το χιονοδρομικό κέντρο ζητώντας την συμμετοχή των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται με υπηρεσίες φιλοξενίας, εστίασης και χιονοδρομίας στα Καλάβρυτα και την γύρω περιοχή. Πράγματι, η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου κύριος, Ευθύμιος Βαζαίος, ανέφερε ότι «το πακέτο all inclusive ski στα Καλάβρυτα είναι η απάντηση των επιχειρηματιών τουρισμού των Καλαβρύτων στην κρίση. Συνδυάζοντας εξαιρετικές υπηρεσίες με πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα Καλάβρυτα επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα τουριστικό ρεύμα εκτός των ημερών αιχμής, ευνοώντας αποδράσεις τις καθημερινές σε ένα χειμερινό θέρετρο που είναι σε ευνοϊκή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρωτότυπο του εγχειρήματος των Καλαβρυτινών επιχειρηματιών είναι ότι συνένωσαν τις δυνάμεις τους, πετυχαίνοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο, σαν μια αισιόδοξη απάντηση στο κλίμα της εποχής», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.