Το λαμπερό, νέο Sphere στο Λας Βέγκας είναι κάτι περισσότερο από ένας αμφιθεατρικός χώρος 17.600 θέσεων. Ο χώρος ψυχαγωγικής εμπειρίας έχει ήδη συγκεντρώσει κάποιες παγκόσμιες πρωτιές. Από τα τέλη του περασμένου μήνα που άνοιξε, έγινε η μεγαλύτερη σφαιρική κατασκευή στον κόσμο με πλάτος 157 μέτρα και ύψος 111 μέτρα.

Παράλληλα, η σφαιρική «καθηλωτική επιφάνεια» LED 1.480 τ.μ. φωτίζεται με πλήρη ανάλυση 16Κ, καθιστώντας την την οθόνη LED με την υψηλότερη ανάλυση στη Γη. Για να προσθέσετε μια άλλη πτυχή, το μεγαλύτερο σύστημα ήχου beamforming στον κόσμο -σκεφτείτε ήχο τύπου ακουστικών χωρίς ακουστικά- βρίσκεται πίσω από την καθηλωτική επιφάνεια για μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία.

Οι τρεις παγκόσμιες πρωτιές του κτιρίου αναφορικά με το σχήμα, την εικόνα και τον ήχο δημιουργούν μια νέα και καινοτόμα εμπειρία ψυχαγωγίας.

Σχεδιασμένο από την παγκόσμια αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, το κτίριο διαθέτει επτά επίπεδα αιθουσών, ένα αίθριο ύψους 24 μέτρων με κολώνες διπλάσιου ύψους από αυτές του Πάνθεον στη Ρώμη και μια γεωμετρία με καθίσματα προσανατολισμένα προς τη σκηνή. Τέσσερα επίπεδα καθισμάτων και δύο επίπεδα σουιτών είναι προσαρμοσμένα στην καθηλωτική επιφάνεια της σφαίρας.

Ορατό ακόμα και από το διάστημα

Η Σφαίρα δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία, ακόμη και για εκείνους που δεν θα μπουν ποτέ μέσα. Τα 1.480 τ.μ. πλήρως προγραμματιζόμενου εξωτερικού χώρου LED προσφέρουν έναν ζωντανό καμβά 256 εκατομμυρίων χρωμάτων, αρκετά φωτεινό ώστε να είναι ορατός ακόμα και από το διάστημα.

«Η κατασκευή μιας μεγάλης δομής είναι μια πρόκληση, αλλά όχι μια μοναδική πρόκληση», λέει ο Westbury. «Μια γιγαντιαία μπάλα διαμέτρου 156 μέτρων στη μέση της ερήμου με μια χαλύβδινη οροφή 120 μέτρων καθαρού ανοίγματος για να περικλείει ένα “μπολ” με καθίσματα είναι μια πρόκληση, αλλά το δύσκολο κομμάτι ήταν η ενσωμάτωση της τεχνολογίας».

Τα 1,2 εκατομμύρια «pucks» LED στην εξώσφαιρα, απέχουν μεταξύ τους 22 εκατοστά για μια υπαίθρια οθόνη υψηλής ανάλυσης που υπολογίστηκε για ιδανική ανάλυση στα 300 μέτρα.