Για όποιον αναζητά μια αυθεντική εμπειρία ξενοδοχείου με κάψουλες, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να επισκεφθείτε από εκεί όπου ξεκίνησε η ιδέα: την Οσάκα στην Ιαπωνία. Αν και υπάρχουν πολλά παρόμοια καταλύματα σε όλη την πόλη, το Capsule Inn, το οποίο άνοιξε το 1979, ήταν το πρώτο micro hotel στον κόσμο.

Σχεδιασμένο από τον Kisho Kurokawa, τον αρχιτέκτονα του Nakagin Capsule Tower, το ξενοδοχείο συμπυκνώνει την ιαπωνική αποτελεσματικότητα και τον συμπαγή σχεδιασμό. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το ξενοδοχείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για άνδρες ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με πολλά ιαπωνικά ταξιδιωτικά blogs, και όσα αναφέρει το Architectural Digest, τα μικροσκοπικά δωμάτια σχεδιάστηκαν αρχικά από «ταξιδιώτες επιχειρηματίες», και παρόλο που υπάρχουν πλέον επιλογές για ζευγάρια, καθώς και ξενοδοχεία κάψουλας για γυναίκες, σε πολλές τοποθεσίες ο διαχωρισμός αυτός έχει παραμείνει.

Μια μικροσκοπική κάψουλα- δωμάτιο μόνο για άνδρες

Το Capsule Inn, αλλά και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της φιλοσοφίας του, σίγουρα δεν απευθύνεται στους κλειστοφοβικούς. Οι κάψουλες- δωμάτια έχουν διαστάσεις μόλις 195×91 εκ. και ύψος μόλις 76 εκ.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό προσωπικό μπάνιο δεν χωράει σε ένα τόσο μικρό «δωμάτιο», οπότε είναι κοινόχρηστο. Διατίθενται, ωστόσο, δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Μάλλον για να αντισταθμιστεί κάπως ο περιορισμένος χώρος για τον οποίο θα κληθεί κανείς να πληρώσει περίπου 57 ευρώ/ διανυκτέρευση.

Στους κοινόχρηστους χώρους διατίθεται σπα με σάουνα, εσωτερική πισίνα και τζακούζι, καθώς και υπαίθριο λουτρό και υπηρεσίες μασάζ. Στις υπόλοιπες υπηρεσίες του ξενοδοχείου ένα πολύ απλό εστιατόριο και η χρήση θυρίδων.

Το κατάλυμα απέχει 7 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Higashi Umeda του μετρό, 1χλμ. από το σιδηροδρομικό σταθμό JR Osaka και το σιδηροδρομικό σταθμό Hankyu Umeda, ενώ το Umeda Sky Building βρίσκεται 1,3χλμ. μακριά.

Αν σας ιντριγκάρουν, λοιπόν, αυτά τα μικροσκοπικά καταλύματα, το Capsule Inn θα σας προσφέρει αναμφίβολα μια αξέχαστη εμπειρία που θα διηγείστε για πολλά χρόνια, η οποία πραγματικά δεν μοιάζει με καμία άλλη.