Η κοσμοπολίτικη Χαλκίδα, πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νομού Ευβοίας αποτελεί μια ιδανική πρόταση κοντινής εξόρμησης, λόγω της εγγύτητας της με την ηπειρωτική Ελλάδα με την συνδέεται με μια εντυπωσιακή καλωδιακή (κρεμαστή) γέφυρα

Μια ώρα μακρυά από την Αθήνα, η Χαλκίδα είναι γνωστή για τα «τρελά νερά» της, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν το φαινόμενο της παλίρροιας που κάθε έξι ώρες αλλάζει την κατεύθυνση του νερού στο συγκεκριμένο σημείο του Ευβοϊκού προσφέροντας στον επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.

Κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο στην Στερεά Ελλάδα, η Χαλκίδα υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, δημιουργώντας αποικίες από τη Θράκη ως την Ιταλία και τη Σικελία.

Η γεωγραφική και στρατηγική της θέση συχνά την ανάγκασε να υπαχθεί στις κατακτητικές βλέψεις διαφόρων δυνάμεων κατά την ιστορική της διαδρομή, αλλά και να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα των αυτοκρατοριών τόσο της αρχαιότητας, όσο και του Μεσαίωνα.

Στις μέρες μας η όμορφα διαμορφωμένη με πεζόδρομο παραλία της πόλης, στη συνέχεια της παλιάς συρταρωτής γέφυρας, προσελκύει τους επισκέπτες της για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, αλλά και για καφέ και φαγητό σε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος της προκυμαίας.

Αξίζει να δείτε το Κόκκινο Σπίτι – σήμα κατατεθέν της πόλης – που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο στολισμένο με τέσσερα πήλινα αγάλματα.

Ένα ακόμα σημείο που θα σας γοητεύσει είναι το παλιό ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα, απ’ όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα του Ευβοϊκού.

Το κάστρο Καράμπαμπα βρίσκεται σε λόφο της βοιωτικής ακτής, που ονομάζεται Φούρκα, στη συνοικία της πόλης Κάνηθος.

Η θέση του είναι στρατηγική, καθώς ελέγχει τα στενά του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας. Η θέση του Κάστρου ταυτίζεται από μερικούς μελετητές με την αρχαία πόλη Κάνηθο, καθώς σώζονται σποραδικά ίχνη κτισμάτων και τάφων στην επιφάνεια του εδάφους.

Που να μείνετε:
 
Οργανώστε την απόδραση σας στη Χαλκίδα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών
HotelsCombined.gr

John’s Hotel
Από: 41 €

Hotel Paliria Χαλκίδα

Από: 59 €

Best Western Lucy Hotel Χαλκίδα
Από: 71 €

Hara Hotel Χαλκίδα
Από: 50 €