Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος αισθητήρα APS-C προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους λάτρεις της φωτογραφίας και τους δημιουργούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να παράγονται φωτογραφικές μηχανές μικρότερου μεγέθους, υψηλής ταχύτητας και απόδοσης, ιδανικές για τους ενθουσιώδεις χρήστες. Κληρονομώντας τα βασικά στοιχεία της σειράς EOS 7D, η EOS R7 είναι κατάλληλη για φωτογράφους άγριας φύσης και αθλητισμού που χρειάζονται την πρόσθετη εμβέλεια του APS-C, καθώς και την εξαιρετική ταχύτητα και την παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης που είναι εμπνευσμένη από ανώτερα μοντέλα της σειράς.

Από την άλλη πλευρά η EOS R10 είναι μια πολυδύναμη φωτογραφική μηχανή, ικανή για εντυπωσιακές φωτογραφίες και επιδόσεις βίντεο που ταιριάζουν στους δημιουργούς περιεχομένου lifestyle και τους φωτογράφους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Επίσης, σήμερα λανσάρονται δύο νέοι φακοί της σειράς RF-S, ο RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ένας εξαιρετικά συμπαγής φακός ζουμ για καθημερινή χρήση και ο RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, ένας πιο ευέλικτος φακός μεγάλης μεγέθυνσης.

Από τον καιρό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το EOS R System, η Canon έχει επεκτείνει την γκάμα πλήρους κάδρου (full frame) με στόχο να προσφέρει μια σειρά εργαλείων που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των φωτογράφων και των δημιουργών περιεχομένου. Η κυκλοφορία φωτογραφικών μηχανών mirrorless EOS R τύπου APS-C συνεχίζουν τη δέσμευση της Canon να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών, έτσι ώστε μια ευρύτερη ομάδα φωτογράφων και δημιουργών περιεχομένου να μπορούν να επιτύχουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους.